Cauze și simptomele bolii de care a murit Little Richard

Adisa Codruț |
Data publicării:
Celule
Celule

Little Richard, un faimos artist american, a murit la 87 de ani de cancer osos.

Mai puțin de 1% din toate cazurile de cancer. Aceasta este frecvența cu care este întânit cancerul osos, boala de care suferea artistul american Little Richard, o figură legendară a muzicii. Acesta s-a stins la 87 de ani, scrie CNN. Cei de la cunoscuta Clinică americană Mayo susțin că acest tip de cancer poate apărea în orice os din corp, dar că afectează cel mai frecvent pelvisul sau oasele lungi din brațe și picioare.

"Termenul de cancer osos nu include cancere care încep în altă parte a corpului și se răspândesc (metastazează) la os. În schimb, acele tipuri de cancer sunt denumite pentru locul în care au început, cum ar fi cancerul de sân care s-a metastazat la os", explică specialiștii americani.

Potrivit acestora, unele tipuri de cancer osos apar în primul rând la copii, în timp ce altele afectează îndeosebi adulții. Cel mai recomandat și aplicat tratament este îndepărtarea chirurgicală, dar sunt utilizate și chimioterapia și radioterapia în funcție de tipul de cancer osos tratat.

Simptome

Durerea osoasă, umflarea în apropierea zonei afectate, oase slăbite ce duc la fracturi, oboseală, pierdere nedorită în greutate. Specialiștii Mayo Clinic recomandă să apelați de îndată la medic dacă aveți dureri osoase care apar și dispar, dacă senzația de durere se acutizează noaptea și calmantele nu au niciun efect.

Cauza apariției majorității cancerelor osoase rămâne o necunoscută. Un număr mic de cancere osoase au fost legate de factori ereditari, în timp ce alții sunt legați de expunerea anterioară la radiații. În ce privește factorii de risc, medicii au descoperit că anumiți factori sunt asociați cu un risc crescut, printre care și genele. "Anumite sindroame genetice rare cresc riscul de cancer osos, inclusiv sindromul Li-Fraumeni și retinoblastom ereditar", arată sursa citată. Expunerea la doze mari de radiații, precum cele administrate în timpul radioterapiei pentru cancer, crește riscul de cancer osos în viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel