Cazul medicului de la Constanța infectat cu coronavirus. Lămuriri și decizia spitalului

Adisa Codruț / 15 Martie 2020 / 14:57
Probe de sânge
Probe de sânge

După ce un medic de la un spital privat din Constanța a fost diagnisticat cu coronavirus Covid-19, reprezentanții unității medicale au implementat măsuri de siguranță și au luat mai multe decizii pentru protejarea pacienților.

„În contextual actual al măsurilor de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus Covid-19 și a faptului că doctorul Rusă Ion Marius este purtător asimptomatic de Covid-19 cu test pozitiv după întoarcerea din Austria, managementul Spitalului Euromaterna face următoarele precizări:

- Spitalul îndeplinește condițiile de autorizare sanitară de funcționare. Este pregătit pentru asigurarea asistenței medicale de urgență și pentru situații de criză, participând cu toate resursele la înlăturarea efectelor;

- Au fost implementate procedurile de lucru conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator cu Covid-19 conform instrucțiunilor Ministerului Sănătății și Direcției de Sănătate Publică Constanța;

- Conform acestor instrucțiuni, în Spital era interzis accesul vizitatorilor, s-au aplicat constant măsurile de igienă și dezinfecție, portul echipamentului de protecție, igienă mâinilor;

Medicul nu a operat după întoarcerea din străinătate

- Doctorul Rusă Ion Marius nu a asistat și nu a operat după întoarcerea din străinătate. Testul pe care l-a efectuat a fost la cerere, neîncadrându-se în metodologia de testare, fiind asimptomatic și întorcându-se dintr-o țară care nu figura în zona roșie sau galbenă. În cadrul programului de consultații de joi,a purtat echipament de protecție constând în masca, mănuși, igienă corectă a mâinilor,a suprafețelor. Contactii din ședințele la care a participat au fost declarați în cadrul anchetei epidemiologice și se urmează procedura cu aceștia privind testarea și izolarea. Conducerea spitalului a solicitat și DSP-ului Constanța suport pentru verificarea eficienței măsurilor implementate.

- Există în spitalul nostru un plan de măsuri privind prevenția și supravegherea infecției cu Covid-19. Astfel de măsuri au asigurat dezinfecția tuturor spațiilor administrative și medicale începând de ieri și până în prezent. Personalul a fost informat și instruit privind măsurile de prevenire și control a infecțiilor, li s-a solicitat tot suportul pentru menținerea măsurilor și asigurarea constanța a protecției lor, confirmarea promptă a cazurilor suspecte, supravegherea epidemiologică a contactilor.

- Pentru a gestiona corect măsurile de limitare a răspândirii infecției cu Covid-19, Spitalul nostru își restrânge activitatea la asigurarea urgențelor de obstetrică-ginecologie, reprogramând consultațiile și intervențiile pentru afecțiuni cronice

- Apelăm la întreg personalul medical Euromaterna la solidaritate și le cerem pacienților noștri să își păstreze încrederea în profesionalismul și corectitudinea aplicării măsurilor necesare pentru a desfășura actul medical în siguranță", anunță conducerea spitalului privat.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy