CDC: Peste jumătate din populația adultă din SUA, complet vaccinată anti-COVID-19

Dana Lascu |
Data publicării:
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring
Vaccin Covid-19. Foto Pexels / Gustavo Fring

Peste 50% din populația adultă din Statele Unite ale Americii (SUA) este complet vaccinată, conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Asta înseamnă 135 de milioane de persoane. În afară de acestea, încă 33 de milioane de americani au o doză de vaccin făcută. 

Datele CDC se referă la persoanele vaccinate cu două doze Moderna sau Pfizer/BioNTech, precum și cu vaccinul monodoză Johnson & Johnson, date înregistrate până la data de 1 iunie.

În total, 133.581.245 de persoane cu vârsta de peste 18 ani au primit ambele doze de vaccin, reprezentând 51,7% din populația adultă din SUA. Conform CDC, în acest moment 62,8% dintre adulții din Statele Unite au primit o singură doză de vaccin.

În total, peste 168 de milioane de persoane din Statele Unite au primit cel puțin o doză de vaccin anti-COVID-19. Dintre acestea, mai mult de 135 de milioane sunt complet vaccinate, a informat marți Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Statul Vermont se află pe primul loc în campania de vaccinare. Conform ultimelor cifre, „78,4% din populația eligibilă a fost vaccinată, suntem la doar 8.708 de persoane distanță de obiectivul nostru de 80%, atunci când restricțiile rămase vor fi ridicate”, a scris pe Twitter guvernatorul statului Vermont, Phil Scott.

Marți au fost raportate 12.976 de noi cazuri de coronavirus în Statele Unite, numărul total la nivel național ajungând la 34.136.738. În aceeași zi, 287 de noi decese au fost raportate în țară, numărul cazurilor mortale asociate COVID-19 la nivel național ajungând astfel la 610.436.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel