Ce este pelicula albă de pe morcovi. Aceasta apare, în special, pe baby morcovi. Se pare că există o explicație pentru acea substanță albă. De fapt, este un strat subțire de film cauzat de deshidratare, cunoscut sub numele de "roșeața morcovilor".
Acea substanță albă este un film subțire rezultat din deshidratarea morcovilor, cunoscut sub numele de "roșeața morcovilor". Acest lucru apare atunci când morcovii sunt expuși la aer și își pierd umiditatea. Contrar unui mit, această substanță albă nu este clor.
Morcovii nu au o piele protectoare, așa că sunt mai predispuși să se deshidrateze. Roșeața morcovilor este inofensivă și nu indică faptul că morcovii s-au stricat, ci doar că sunt uscați. Poți îndepărta acest film alb spălând morcovii sau poți rehidrata morcovii prin înmuiere în apă.
Vezi și: De ce dormim mai puțin pe măsură ce îmbătrânim. Ce se schimbă, de fapt, în tiparul de somn
Ce este roșeața morcovilor
Morcovi - FOTO: Freepik@azerbaijan_stockers
Potrivit lui Pol Bishop, Expert în Grădinărit și Plante la Fantastic Gardeners, filmul alb se formează atunci când morcovii sunt expuși la atmosferă și pierd umiditatea.
"Pierderea de umiditate în stratul exterior subțire al morcovului face ca suprafața acestuia să se ruginească și lumina să fie dispersată prin el. Toate acestea duc la apariția unor pete albe pe morcov", explică Bishop, potrivit Reader's Digest.
Roșeața albă poate apărea și din cauza celulelor pielii morcovului deteriorate.
"Asta se întâmplă pentru că baby morcovii nu au piele protectoare care să prevină uscarea. Morcovii de dimensiuni normale au piele protectoare", explică Susan Brandt, cofondatoare și președintă a Blooming Secrets.
Pelicula albă nu este periculoasă pentru sănătate
Această peliculă albă de pe suprafața baby morcovilor este inofensivă, deoarece este doar un semn că morcovii sunt deshidratați. Poți să îndepărtezi această peliculă albă doar spălând morcovii. De asemenea, îi poți lăsa la înmuiat în apă pentru a-i rehidrata și a le reda culoarea.
Potrivit lui Brandt, roșeața morcovilor nu este un semn că morcovii se strică. Deci, nu te îngrijora dacă mănânci morcovi și consumi un pic din acest film alb - nu este dăunător și este doar un semn că sunt uscați.
Roșeața la morcovi este o modificare de culoare care apare pe suprafața exterioară a morcovilor și poate fi cauzată de mai mulți factori. Aceasta poate fi rezultatul unei expunerii la lumină prelungite, care determină producerea de antociani, pigmenți naturali care dau culoarea roșie, purpurie sau albastră. De asemenea, poate fi cauzată de o creștere a temperaturii, care accelerează producția de antociani.
Roșeața la morcovi poate fi considerată o problemă cosmetică în cazul morcovilor destinați consumului direct, deoarece consumatorii sunt obișnuiți cu morcovii cu o culoare uniformă. Cu toate acestea, nu afectează în mod semnificativ calitatea sau siguranța alimentelor și poate fi eliminată ușor prin tăierea stratului exterior afectat. Este important de menționat că roșeața nu influențează gustul sau valoarea nutritivă a morcovilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.