Ce experimentează persoanele nevăzătoare atunci când visează

DCMedical Team |
Data publicării:
Somn     FOTO pexels
Somn FOTO pexels

Toate persoanele visează noaptea, iar specialiștii în domeniul medical au fost curioși să afle ce experimentează persoanele nevăzătoare, atunci când visează.

Poate că nu toată lumea își amintește dimineața ce a visat, dar este cert că toată lumea visează noaptea. Persoanele nevăzătoare nu fac excepție. Specialișii în domenul medical au fost curioși să afle ce experimentează persoanele nevăzătoare când visează. Ei explică ce văd, de fapt, persoanele nevăzătoare atunci când visează.

Persoanele nevăzătoare visează la fel de mult ca oamenii care nu au această deficiență. Asta pentru că visele sunt generate în creierul nostru. Visarea este o funcție a creierului nostru, și nu a ochilor noștri. Există diferențe subtile în visele persoanelor nevăzătoare și ale celor care pot vedea. Unii nevăzători văd, de fapt, imagini în visele lor, în funcție de vârsta pe care au avut-o când și-au pierdut vederea.

Oamenii care s-au născut nevăzători sau și-au pierdut vederea la o vârstă fragedă (până la 5 ani) nu au nicio viziune în visele lor, însă oamenii care au orbit după vârsta de cinci sau șase ani au visuri vizuale. Deci, nevăzătorii pot încă „vedea” în visele lor, dacă au stocat în creier suficiente amintiri de când au putut vedea.

Cu toate acestea, oamenii care și-au pierdut vederea la o vârstă fragedă încă visează, dar alte simțuri joacă un rol mult mai proeminent în visele lor.

Alte simțuri sunt mai importante

În general, nevăzătorii experimentează alte senzații senzoriale mai puternic decât cele vizuale, indiferent dacă au fost orbi de la naștere sau nu. Cercetările arată că atingerea, mirosul și gustul joacă un rol mai mare în visele nevăzătorilor. Este de fapt o reflectare a vieții lor din starea de veghe. În timpul zilei, nevăzătorii experimentează gustul, mirosul și atingerea mai intens decât oamenii care pot vedea.

Visele persoanelor nevăzătoare nu sunt foarte diferite atunci când vine vorba de anumite teme, în comparație cu visele celor care nu au această deficiență. Singura diferență notabilă este că persoanele nevăzătoare experimentează agresivitatea mai rar în visele lor.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel