Ce își doresc cel mai mult bărbații și femeile de la partener. Studiu

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Simțul umorului este drăguț, la fel și buzunarele adânci, dar când vine vorba de alegerea partenerului ideal, câteva râsete și restaurantele scumpe nu sunt ceea ce ne dorim cel mai mult. Potrivit oamenilor de știință, indiferent de cultură și gen, oamenii caută bunătatea. 

Noile cercetări din Jurnalul Personalității au cerut la peste 2.700 de studenți din colegii de pe tot globul să-și „proiecteze" perechea ideală, alegând suma pe care o vor „cheltui" pentru fiecare din cele opt caracteristici dintr-un buget fix, notează revista Inc.

Studiul a descoperit că bunătatea era caracteristica pe care oamenii o prețuiesc cel mai mult într-un partener.

Însă, înainte de a-ți anula abonamentul la sală, deoarece în cele din urmă s-a dovedit că băieții drăguți nu rămân în final, indiferent de procentul lor de grăsime corporală, află că pe locul doi, respondenții au fost dispuși să cheltuiască pentru atractivitatea fizică.

Și nu renunțați nici la job, pentru că perspectivele financiare bune vin pe locul trei din opt.

Restul de cinci caracteristici care nu au ajuns în primele trei atribute cele mai de dorit sunt umorul, castitatea, religia, dorința de a avea copii și creativitatea.

Parem să apreciem creativitatea și castitatea cel puțin, în timp ce avem un interes minunat pentru umor, copii și religie, după modelul studiului.

Cercetarea găsește, de asemenea, câteva aspecte de adevăr în stereotipuri vechi: bărbații au arătat că apreciază mai mult atractivitatea fizică decât femeile, în timp ce femeile au plasat o valoare mai mare în perspectivele financiare bune.

Cercetătorul principal dr. Andrew G. Thomas de la Universitatea Swansea din Marea Britanie a remarcat că există unele diferențe, precum și asemănări remarcabile între studenții din țări „de est", cum ar fi Malaezia, Singapore și Hong Kong, spre deosebire de studenții „occidentali" din locuri precum Statele Unite, Norvegia și Australia.

„Privind grupuri de cultură diferită ne permite să lansăm ideea că unele comportamente sunt universale umane. Dacă bărbații și femeile acționează într-un mod similar pe tot globul, atunci acest lucru adaugă greutate ideii că unele comportamente se dezvoltă în ciuda culturii, mai degrabă decât din cauza acesteia", a spus Thomas.

Iar concluzia studiului este un lucru pe care majoritatea dintre noi îl învățăm la o vârstă foarte mică, indiferent de locul în care am crescut: să ne purtăm frumos.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel