Ce înseamnă prea multă carne. Cristian Mărgărit: Oamenii sunt foarte supărați pe mine când aud aceste lucruri

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Carne - Foto: Freepik @BillionPhotos
Carne - Foto: Freepik @BillionPhotos

Ce înseamnă prea multă carne. Câtă carne ar trebui să consumăm zilnic.

Ce înseamnă prea multă carne. Prea multă carne poate varia de la o persoană la alta, dar, în general, se recomandă limitarea consumului pentru o viață sănătoasă. 

Ce înseamnă prea multă carne

Cristian Mărgărit, expert în nutriție, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce înseamnă prea multă carne în alimentație. 

”Ce înseamnă prea multă carne? Diferă de la persoană la persoană, dar pentru o persoană sedentară să-i spunem probabil că la femei un 50-70g/zi, la bărbat 100-150g. Oamenii sunt foarte supărați pe mine când aud aceste lucruri.

Sunt foarte supărați când aud că grătarul este cancerigen și cu aceste cantități de carne într-adevăr ei spun că nu ar putea supraviețui, că este prea puțin. Eu încă sunt indulgent.

Dacă ar fi să luăm strict studiile științifice, cred că s-ar restrânge și aceste cantități.

La o persoană activă care are nevoie de mai multe proteine. Excesul de carne poate fi contrabalansat prin consumul de apă, deci prin hidratare, prin asocierea de salate, de legume, pentru că una este să mănânci o friptură, alta e să mănânci o ciorbă de văcuță, de exemplu, sau carne coaptă. Una este să mănânci friptura cu cartofi prăjiți și cu bere, alte să mănânci friptura cu salată și limonadă, să spunem. 

Asta nu înseamnă că cineva îți ia friptura din farfurie sau nu trebuie să mai mănânci niciodată sau să nu mai be niciodată nicio bere, pentru că și la alcool, cantitatea să-i spunem permisă de știință, este zero.

Nu mergem într-o extremă, să spunem că zero carne, zero alcool putem consuma din ele, dar în ansamblu trebuie să avem grijă de noi”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola. 

O sursă importantă de recomandări pentru consumul de carne este ghidul dietetic al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). OMS sugerează că consumul de carne roșie și carne procesată ar trebui să fie limitat. De exemplu, pentru carne roșie, se recomandă să nu depășești 500 de grame pe săptămână, iar pentru carne procesată, limita ar trebui să fie de aproximativ 50 de grame pe zi.

Este important să echilibrezi dieta cu legume, fructe, cereale integrale, leguminoase și alte surse de proteine, precum pește, ouă sau surse vegetariene de proteine, pentru a asigura o varietate de nutrienți și a reduce riscurile legate de un consum excesiv de carne.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel