EXCLUSIV Ce înseamnă prea multă carne. Cristian Mărgărit: Oamenii sunt foarte supărați pe mine când aud aceste lucruri
Ce înseamnă prea multă carne. Câtă carne ar trebui să consumăm zilnic.
Ce înseamnă prea multă carne. Prea multă carne poate varia de la o persoană la alta, dar, în general, se recomandă limitarea consumului pentru o viață sănătoasă.
Ce înseamnă prea multă carne
Cristian Mărgărit, expert în nutriție, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce înseamnă prea multă carne în alimentație.
”Ce înseamnă prea multă carne? Diferă de la persoană la persoană, dar pentru o persoană sedentară să-i spunem probabil că la femei un 50-70g/zi, la bărbat 100-150g. Oamenii sunt foarte supărați pe mine când aud aceste lucruri.
Sunt foarte supărați când aud că grătarul este cancerigen și cu aceste cantități de carne într-adevăr ei spun că nu ar putea supraviețui, că este prea puțin. Eu încă sunt indulgent.
Dacă ar fi să luăm strict studiile științifice, cred că s-ar restrânge și aceste cantități.
La o persoană activă care are nevoie de mai multe proteine. Excesul de carne poate fi contrabalansat prin consumul de apă, deci prin hidratare, prin asocierea de salate, de legume, pentru că una este să mănânci o friptură, alta e să mănânci o ciorbă de văcuță, de exemplu, sau carne coaptă. Una este să mănânci friptura cu cartofi prăjiți și cu bere, alte să mănânci friptura cu salată și limonadă, să spunem.
Asta nu înseamnă că cineva îți ia friptura din farfurie sau nu trebuie să mai mănânci niciodată sau să nu mai be niciodată nicio bere, pentru că și la alcool, cantitatea să-i spunem permisă de știință, este zero.
Nu mergem într-o extremă, să spunem că zero carne, zero alcool putem consuma din ele, dar în ansamblu trebuie să avem grijă de noi”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
O sursă importantă de recomandări pentru consumul de carne este ghidul dietetic al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). OMS sugerează că consumul de carne roșie și carne procesată ar trebui să fie limitat. De exemplu, pentru carne roșie, se recomandă să nu depășești 500 de grame pe săptămână, iar pentru carne procesată, limita ar trebui să fie de aproximativ 50 de grame pe zi.
Este important să echilibrezi dieta cu legume, fructe, cereale integrale, leguminoase și alte surse de proteine, precum pește, ouă sau surse vegetariene de proteine, pentru a asigura o varietate de nutrienți și a reduce riscurile legate de un consum excesiv de carne.
-
Semne că ai o criză de fiere sau probleme cu fierea27.12.2025, 09:05
-
Pune câteva frunze de dafin în dulap. Te vei îndrăgosti de acest truc26.12.2025, 21:36
-
AVC este de la inimă: mit sau adevăr?26.12.2025, 18:27
-
De ce respirația miroase a gunoi după ce mănânci ceapă?26.12.2025, 17:54
-
3 alimente care chiar reduc balonarea26.12.2025, 17:01
EXCLUSIV Cum să monitorizezi tensiunea în sarcină, pe săptămâni. Dr. Ingrid Gheorghe (SANADOR): Atunci se poate complica
EXCLUSIV Cancerul care te condamnă la moarte. Dr. Amedeia Niță: România încă are cazuri avansate
EXCLUSIV Cât cheltuiește România pe sănătate pe cap de locuitor în 2025. Comparație cu UE
EXCLUSIV Prevenția cancerului de col, sub semnul întrebării. Conf. univ. dr. Michael Schenker: A fost un adevărat șoc
CNAS: Nu există date exacte despre numărul persoanelor asigurate după 1 septembrie 2025
Noile terapii pentru cancer care prelungesc viața pacienților. Conf. univ. dr. Lucia Stănculeanu explică
EXCLUSIV "Știm exact ce provoacă infarct și AVC cu mulți ani înainte!" Lecția profesorului John Deanfield, cardiolog de renume
EXCLUSIV Sarcina și urgențele obstetricale, ce trebuie să știe viitoarele mame. Dr. Ingrid Gheorghe (SANADOR): Impact major
EXCLUSIV Terapia care regenerează celulele. Dr. Mihai Băican: E medicament
Medicina regenerativă revoluționează tratamentele moderne prin puterea oxigenului, de la vindecarea celulelor la reducerea inflamațiilor.
EXCLUSIV Dermatita atopică NU e o formă de alergie. Dr. Alin Nicolescu: Provoacă astm sau rinită
Cancerul care se poate moșteni. Dr. Eliza Gangone (SANADOR), avertisment pentru părinți
EXCLUSIV Cum ajută suportul psihologic pacienții oncologici. Dr. Lucia Stănculeanu explică rolul psihologului și psihiatrului în oncologie
EXCLUSIV Testul simplu care pune diagnosticul de boală varicoasă
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Pericolul invizibil al sezonului cald. La ce să fii atent dacă mergi la mare sau piscină
EXCLUSIV Biopsia lichidă, rol în diagnosticul și supravegherea dinamică a cancerului
Ce nu ți-a spus nimeni despre biopsia clasică. Adevărul care te va surprinde.
EXCLUSIV Prevenția, investiția esențială pentru viitorul sănătății în România. Iulian Trandafir: Este o chestiune de educare a oamenilor
EXCLUSIV Testele genetice, rol în personalizarea tratamentului oncologic. Conf. dr. Viorica Rădoi: Facem plan de screening. Diagnostic precoce. Dr. Eduard Dănăilă: Sunt gratuite
Un simplu test îți poate dezvălui riscul de cancer cu ani înainte ca boala să apară. Se poate face gratuit.
