EXCLUSIV Ce înseamnă prea multă carne. Cristian Mărgărit: Oamenii sunt foarte supărați pe mine când aud aceste lucruri

Ce înseamnă prea multă carne. Câtă carne ar trebui să consumăm zilnic.
Ce înseamnă prea multă carne. Prea multă carne poate varia de la o persoană la alta, dar, în general, se recomandă limitarea consumului pentru o viață sănătoasă.
Ce înseamnă prea multă carne
Cristian Mărgărit, expert în nutriție, a explicat în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola ce înseamnă prea multă carne în alimentație.
”Ce înseamnă prea multă carne? Diferă de la persoană la persoană, dar pentru o persoană sedentară să-i spunem probabil că la femei un 50-70g/zi, la bărbat 100-150g. Oamenii sunt foarte supărați pe mine când aud aceste lucruri.
Sunt foarte supărați când aud că grătarul este cancerigen și cu aceste cantități de carne într-adevăr ei spun că nu ar putea supraviețui, că este prea puțin. Eu încă sunt indulgent.
Dacă ar fi să luăm strict studiile științifice, cred că s-ar restrânge și aceste cantități.
La o persoană activă care are nevoie de mai multe proteine. Excesul de carne poate fi contrabalansat prin consumul de apă, deci prin hidratare, prin asocierea de salate, de legume, pentru că una este să mănânci o friptură, alta e să mănânci o ciorbă de văcuță, de exemplu, sau carne coaptă. Una este să mănânci friptura cu cartofi prăjiți și cu bere, alte să mănânci friptura cu salată și limonadă, să spunem.
Asta nu înseamnă că cineva îți ia friptura din farfurie sau nu trebuie să mai mănânci niciodată sau să nu mai be niciodată nicio bere, pentru că și la alcool, cantitatea să-i spunem permisă de știință, este zero.
Nu mergem într-o extremă, să spunem că zero carne, zero alcool putem consuma din ele, dar în ansamblu trebuie să avem grijă de noi”, a explicat Cristian Mărgărit, expert în nutriție, în exclusivitate la Pastila de Frumusețe de la DC MEDICAL și Spectacola.
O sursă importantă de recomandări pentru consumul de carne este ghidul dietetic al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS). OMS sugerează că consumul de carne roșie și carne procesată ar trebui să fie limitat. De exemplu, pentru carne roșie, se recomandă să nu depășești 500 de grame pe săptămână, iar pentru carne procesată, limita ar trebui să fie de aproximativ 50 de grame pe zi.
Este important să echilibrezi dieta cu legume, fructe, cereale integrale, leguminoase și alte surse de proteine, precum pește, ouă sau surse vegetariene de proteine, pentru a asigura o varietate de nutrienți și a reduce riscurile legate de un consum excesiv de carne.
Prevenția cancerului de col, sub semnul întrebării. Conf. univ. dr. Michael Schenker: A fost un adevărat șoc
Cum previi formarea pietrelor la rinichi cu un simplu obicei zilnic
Alimentația modernă și microplasticele, factori declanșatori în bolile digestive. Dr. Răzvan Iacob: Unul din triggerii importanți
Mâncăm boala cu lingura. Alimentația care ne distruge sistemul digestiv.
Medicamentele salvatoare de vieți nu ajung la pacienții din România. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb România): Suntem la 800 de zile de la aprobarea EMA
Primul semn al cancerului de colon. Dr. Oana Dolofan: Faci și ocluzie intestinală
Ce trebuie să știi dacă ai avut o rudă diagnosticată cu cancer. Conf. dr. Viorica Rădoi: Anamneză amănunțită și un istoric familial
Dr. Oana Dolofan spune cu ce afecțiuni severe se confundă durerea de stomac
Cât de periculoși sunt polipii de pe colon. Dr. Gabriela Lamatic: Nu resimte durere
Bristol Myers Squibb, 30 de ani în România. Cătălin Radu: Inovație, implicare și contribuție majoră la sănătate. Nu ne oprim niciodată. Asta face diferența
Marele avantaj al colonoscopiei. Cât de des se recomandă. Dr. Eliza Gangone (SANADOR) explică
Manifestul DCNews, DCMedical și ARGUMENT susținut din Cluj, pentru o Românie în care sănătatea nu este un lux, ci o necesitate
Lucrul nespus despre tratamentul post-AVC. Ioana Milea: Cum să accept la 26 de ani ideea de moarte?
Transplantul hepatic: riscuri și recuperare. Dr. Dragoș Romanescu: Multă minuțiozitate. Pacientul transplantat e un pacient fragil
Spitalele, evaluate de noi inspectori. Mesajul care poate duce la demiteri
Accesul echitabil la servicii medicale, o problemă de sistem. Cătălin Radu (Bristol Myers Squibb): Există angajamentul de a crește finanțarea
Tumorboard, rol esențial în cazul pacientului oncologic. Conf. univ. dr. Michael Schenker: Entitate extrem de importantă
Boala varicoasă, simptome și cauze. Semnul banal care trimite femeile la medic. Dr. Anca Chitic: Consecințele sunt grave
Apneea obstructivă în somn, factorul ascuns care îți compromite sănătatea respiratorie. Dr. Ela Bănică: Află prea târziu
Prevenția, investiția esențială pentru viitorul sănătății în România. Iulian Trandafir: Este o chestiune de educare a oamenilor
Medicina cu patru P-uri, aplicată în oncologie. Dr. Eduard Dănăilă (SANADOR): Personalizată, predictivă, preventivă și participativă
Acesta este tratamentul care elimină cancerul. Funcționează în cazul fiecărui pacient și este folosit și în România.
Semnul banal dat de cârcei. Nu-i mai ignora! Atenție la picioarele reci, furnicături, durere când mergi
Primul semn că ai colică renală: cauze și prevenție. Dr Bogdan Pârlițeanu: Blochează fluxul urinar
Acces inegal la sănătate. Radu Gănescu: Zona rurală este foarte deficitară la serviciile medicale. Pacienții ajung târziu
Accesul inegal la servicii medicale pune în pericol sănătatea românilor și exercitarea democratică.