Ce să mănânci când te simți rău (ȘI CE SĂ EVIȚI)

De multe ori când ești bolnav, ultimul lucru la care vrei să te gândești este mâncarea. La urma urmei, tusea, strănutul, durerile de cap, pierderea poftei de mâncare și multe altele pot face ca alimentația să nu fie atrăgătoare. Cu toate acestea, modul în care te hrănești atunci când ești bolnav poate face cu adevărat diferența.

CE SĂ MĂNÂNCI CÂND EȘTI BOLNAV

Data viitoare când te vei simți rău, consultă această listă cu cele mai bune alimente pe care să le consumi.

1. SUPE

Supele sunt ușor de digerat și ajută la hidratare. Verifică eticheta supelor conservate sau la cutie și alege-le pe cele cu un conținut scăzut de sodiu.

2. Miere

Mierea are proprietăți antimicrobiene.

Tusea poate irita și inflama gâtul, de aceea mierea este benefică pentru calmarea durerii. Mai mult, un studiu din 2011 arată că mierea contribuie la reducerea frecvenței și severității tusei.

3. Ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai bune alimente în cazuri de gripă sau răceală, datorită proprietăților sale antivirale, antibacteriene și antiinflamatoare. A fost folosit de sute de ani pentru tratarea afecțiunilor.

Potrivit unui studiu, ghimbirul ajută în mod semnificativ la prevenirea bolilor căilor respiratorii superioare.

4. Smoothie

Piureurile de fructe sunt o alternativă sănătoasă, pline de vitamine, atunci când pofta de mâncare este scăzută. Consumul de smoothie oferă corpului tău cantități adecvate de proteine, grăsimi și carbohidrați, necesare pentru a te pune pe picioare. Smoothie-urile sunt, de asemenea, indicate atunci când ai febră.

ALIMENTE DE EVITAT CÂND EȘTI BOLNAV

Acum, că știi ce să mănânci când ești bolnav, de ce alimente trebuie să te ferești?

• mâncare prăjită

• mâncăruri picante

• zahăr

Mai mult, evită să consumi „calorii goale”. Acestea sunt alimente bogate în calorii, dar care oferă puțin sau deloc beneficii nutriționale din cauza lipsei de vitamine, minerale, fibre și alți nutrienți cheie.

În cele din urmă, evită cofeina și alcoolul atunci când te simți rău. Acestea te pot deshidrata în continuare sau pot agrava simptomele. Astfel de stimulente te pot împiedica, de asemenea, să dormi, ceea ce este crucial pentru vindecare.

Vezi și Dafin, planta miraculoasă pe care nimeni nu o ia în seamă! Soluție pentru 20 de afecțiuni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel