Ce să nu faci niciodată după epilare definitivă. Ce se întâmplă după prima ședință. Andreea Tudorache: Este ars!

Vlad Crăciunoiu |
Data publicării:
EXCLUSIV
epilare definitiva Foto: Freepik @fentonroma143
epilare definitiva Foto: Freepik @fentonroma143

Descoperă o metodă modernă, nedureroasă și eficientă pentru a scăpa de firele de păr nedorite alături de cele mai frecvente întrebări despre ce trebuie să facem post procedură.

Îndepărtarea părului cu laser a devenit o procedură cosmetică populară, oferind o soluție pe termen lung pentru creșterea părului nedorit. Odată cu progresele tehnologice, acest tratament a devenit mai accesibil și mai eficient, oferind persoanelor o alternativă convenabilă la metodele tradiționale, cum ar fi rasul și epilarea cu ceară.

În scopul îndepărtării părului nedorit, un proces medical cunoscut sub numele de epilare cu laser utilizează un fascicul de lumină focalizat, cunoscut și sub numele de laser.

Epilarea cu laser presupune emiterea unei lumini de către un laser, care este apoi absorbită de pigmentul (melanina) prezent în păr. Radiația luminoasă este transformată în căldură, ceea ce provoacă deteriorarea foliculilor de păr, care sunt bulbi situați sub epidermă și care sunt responsabili de producerea firelor de păr. Această deteriorare împiedică sau încetinește dezvoltarea de păr nou în viitor.

Citește și: Cum să scapi de pungile de sub ochi. 9 remedii naturale pe care le poți face de acasă

În cele mai multe cazuri, epilarea cu laser nu duce la îndepărtarea permanentă a părului, în ciuda faptului că este capabilă să amâne cu succes creșterea părului pentru perioade lungi de timp. Ca parte a procesului inițial de îndepărtare a părului, sunt necesare multe tratamente de epilare cu laser și este posibil să fie necesare și tratamente suplimentare de întreținere.

Persoanele cu tenul deschis și părul închis la culoare sunt cele care beneficiază cel mai mult de epilarea cu laser, deși este posibil să funcționeze cu succes pe mai multe niveluri de pigmentare la țesutului cutanat, important este ca laserul să detecteze firul sau bulbul foliculului de păr, potrivit WebMD.

Cât de des ar trebui să apelăm la procedură pentru a fi un rezultat definitiv?

"Părul este venit să ne protejeze de mediul exterior, adică e un mecanism de apărare al corpului, nu-i ceva ce putem elimina 100%", a declarat Andreea Tudorache, consultant în industria de înfrumusețare.

"Noi am făcut un protocol pe un an de zile, în care în primele cinci luni vii o dată pe lună și după cinci luni le facem la șase șapte săptămâni. Într-un an de zile ar trebui să acopere cam 10 ședințe. Între 8 și 10 ședințe recomandăm pentru a acoperi toate fazele de creștere a firului de păr iar după, la 6 luni, în funcție de persoană, în funcție de probleme hormonale, în funcție de lifestyle pentru că ce mâncăm și stresul este tot mecanism de răspundere și se întâmplă dereglări hormonale", a continuat Tudorache.

Vezi și: Cele mai dăunătoare alimente pentru dinți. Distrug smalțul și afectează gingiile

Foto: Pastila de Frumusețe/Spectacola/DcNews/DcMedical

 

Cât de eficientă este această procedură

Epilarea cu laser oferă mai multe beneficii, inclusiv precizie, viteză și predictibilitate. Aceasta poate viza firele de păr întunecate și aspre, lăsând pielea din jur neafectată. Fiecare impuls durează o fracțiune de secundă și poate trata mai multe fire de păr simultan. Majoritatea pacienților experimentează o pierdere permanentă a părului după trei până la șapte ședințe.

"După prima ședință 70% din părul pe care îl ai este ars, adică nu vei mai avea luna viitoare", a declarat Andreea Tudorache

Pregătirea pentru epilarea cu laser implică limitarea procedurilor precum smulgerea, epilarea cu ceară și electroliza timp de șase săptămâni înainte de tratament. De asemenea, se recomandă expunerea la soare pentru a preveni complicațiile după tratament. Medicamentele care subțiază sângele trebuie evitate înainte și după procedură, iar antiinflamatoarele trebuie oprite. 

Riscuri și efecte secundare

Epilarea cu laser poate provoca diverse efecte secundare, inclusiv iritații ale pielii, modificări ale pigmentului, vezicule, cruste, cicatrici, încărunțire și creșterea excesivă a părului. Aceste riscuri depind de factori precum tipul de piele, culoarea părului, planul de tratament și respectarea îngrijirii înainte și după tratament.

Efectele secundare comune includ disconfort temporar, roșeață și umflături, care dispar de obicei în câteva ore. Iluminarea pielii este mai frecventă la cei cu pielea mai închisă la culoare și la cei care nu evită expunerea la soare. Pleoapele, sprâncenele și zonele înconjurătoare nu sunt recomandate din cauza riscului de rănire gravă a ochilor.

VIDEO aici:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel