Ce se întâmplă în corp dacă iei pastile anti-foame sau de slăbire. Negru: Și nici nu simți. Aici e răul de pe lume! Ai dat 500 de lei ca să nu mănânci?

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV
Ce se întâmplă în corp dacă iei pastile anti-foame sau de slăbit - Foto: Freepick @hoang
Ce se întâmplă în corp dacă iei pastile anti-foame sau de slăbit - Foto: Freepick @hoang

Avem medicamente pentru cancer, dar nu și pentru obezitate. Care e problema cu medicamentele pentru slăbit, cele care împiedică absorbția grăsimilor și cele care oferă sațietătea.

În ultimii ani au apărut o mulțime de terapii farmacologice, intervenții diverse pentru a liniști și a bloca pofta de mâncare și pentru a oferi senzația de sațietate. Cu toate acestea, medicii trag o mulțime de semnale de alarmă că ne luptăm cu o epidemie de obezitate. 

Întrebat de ce nu există și medicamente minune contra obezității, în condițiile în care până și pentru cancer deja încep să apară tot felul de terapii, medicul diabetolog Doru Negru de la Spitalul Clinic SANADOR a explicat că "toate mințile luminate se chinuie să găsească niște soluții".

"De ani de zile, de când obezitatea a devenit o problemă, toate mințile luminate se chinuie să găsească niște soluții medicamentoase ca să taie chestiile normale", a spus medicul. 

Sanador

Așa cum spuneam anterior, au apărut mai multe medicamente care să blocheze foamea, însă niciunul dintre ele nu s-a dovedit a fi bun, cercetătorii descoperind că medicamentele afectează alte zone ale corpului, inclusiv creierul. Drept urmare, problema obezității este încă prezentă, ba chiar se dezvoltă din ce în ce mai tare.

"Apar medicamete de ani de zile și nici nu apuci sa-ți dai seama despre ce e vorba că se și scoate din cauza efectelor adverse păguboase.

Avem 10 degete la mână și avem o grămadă de taste pe tastatură. La fel e și în organism. Avem numai câțiva mediatori chimici și receptori în diferite locuri.

În momentul în care umbli acolo, ești precum ucenicul vrăjitorului, deschizi cutia Pandorei"

Și totuși, se tratează și vindecă cancerul. Cu grăsimea nu putem rezolva?

"E o problemă mult mai veche. Organismul nu vrea să piardă grăsimea, așa știe de milioane de ani. Și cu slana în pod și cu mațul bârnă nu ține", a subliniat medicul.

TREBUIE SĂ ȘTII ASTA:

Cafeaua, "sănătate curată". Doru Negru: Hai să fim serioși! Sunt povești că îți crește tensiunea. Cafeaua e vasodilatator

Crăciunul, "sărbătoarea BURȚII". Doru Negru: Intoxicație cronică voluntară cu mâncare. Ne-a spus cineva vreodată - NU mai mânca, mă, că mâncarea e OTRAVĂ curată?

Cura de slăbire, "cea mai mare tâmpenie cu putință". De ce să mănânci din 3 în 3 ore. Doru Negru: Celula, nemernica, distruge mușchiul, nu grăsimea

Ce trebuie să mâncăm în funcție de forma dinților și De Ce ne cad dinții de la o vârstă. Doru Negru: Și noi ce facem? Ne punem dinți de fier și măsele de oțel

Problemă cu medicamentul care împiedică absorbția grăsimilor. Ce se întâmplă dacă îl iei

 

"S-a inventat un medicament care împiedică absorbția grăsimilor. Și ce se întâmplă cu grăsimea din maț dacă nu se absoarbe?

Irită mațul și dă o diaree peste tine de te pedepsește bunul Dumnezeu de nu se poate pentru că ai mâncat. Și nici nu simți. Aici e răul de pe lume.

Alte medicamente împiedică absorbția hidraților de carbon din maț. Foarte bine, nu se mai absoarbe glucoza și se alimină. Și? Ce se întâmplă cu glucoza în mediul cald și umed și cu bacterii? Fermentează! Și apoi? Scoate gaze!

Și mai și put și iar te pedepsește Dumnezeu. Păi de ce să mănânci și să fii pedepsit, când poți mai bine să nu mănânci! Nimeni nu te obligă să mănânci. Am fost prost învățați, aici e toată povestea", a explicat Doru Negru. 

Ce se întâmplă dacă iei hormonii sațietății: E o cerere îngrozitoare de medicamente minune care slăbesc. Ai dat 500 de lei/săptămână ca să nu mănânci?

 

"Pe vremuri erau niște hormoni ai sațietății care secretă prima parte a intestinului. Acești hormoni sunt foarte deștepți, pentru că încetinesc golirea stomacului, dând mai multă vreme senzația de sațietatea și împiedică eliminarea de glucagoni, care fac invers decât insulina. 

Numai că acești hormoni sunt păguboși, pentru că nu țin decât 4 minute, apoi se distrug.

Noi am început: s-au găsim niște structuri asemănătoare ca să-ți taie foame și să-ți dea mai mult timp senzația de stomac plin, să fie ușor să mănânci puțini sau tai enzimele care-i distrug și rezistă mai multă vreme. 

Și s-au inventat medicamente o grămadă la care se face reclamă deșănțată. Râdeam acum 2 luni cu o colegă care-mi povestea de un ardelean. Zice doamna doctor, bun medicament mi-ai dat, mi-a venit glicemia la loc, dar îmi dă o greață. Dar am găsit soluția! Iau o palincă înainte ca să pot mânca.

Deci îi dăduse medicamentul ca să nu poată mânca și în capul lui ce a intrat? Că trebuie să mănânce!

E o cerere îngrozitoare de medicamente minune care slăbesc. Nu medicamentul te slăbește, ci faptul că nu mănânci!

Ai dat 500 de lei/săptămână ca să nu mănânci? De ce? Nu e mai bine să nu dai bani pe mâncare? Cine te obligă să mănânci?

Așa cum îi bagi în cap copilului că nu e bine să fumeze, așa trebuie să-i spui și că mâncarea este toxică, nu-i trebuie!", a conchis medicul.

Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Teo Trandafir, dietă. Ce mănâncă în fiecare zi: Nu o pot savura ca oamenii obișnuiți! Sincer, banii de mâncare au dispărut!

Sângeretele, beneficii pentru sănătate. Conține Fier și Seleniu. La ce să fii atent când îl mănânci

Resveratrolul din vinul roșu, efecte pentru sănătate. Câte pahare de vin poți să bei într-o zi

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel