Ceaiul care calmează tusea, vindecă herpesul și reface plămânii. Este cel mai puternic expectorant natural

Lumanarica - Foto: Freepick @FotoHelin
Lumanarica - Foto: Freepick @FotoHelin

Care este ceaiul care calmează tusea și vindecă răceala, astmul și herpesul. Este cel mai puternic expectorant natural și ajută la refacerea plămânilor.

Ceaiul de lumânărică este o băutură aromată care a fost folosită de secole pentru a trata o varietate de afecțiuni, inclusiv tusea cronică, răceala și astmul. Însă, deși cercetările la om sunt limitate, studiile în eprubetă sugerează că acesta poate ameliora anumite afecțiuni respiratorii și chiar combate virusuri și bacteriile.

Acest ceai aromat este ușor de preparat acasă și este asociat cu foarte puține efecte secundare.

Iată care sunt beneficiile potențiale ale ceaiului de lumânărică

Ceaiul de lumânărică a fost legat de mai multe beneficii potențiale pentru sănătate.

Lumânărica este un tonic respirator suprem, care poate ajuta la refacerea plămânilor, ușurează spasmele, senzația de apăsare, tusea și calmează iritațiile și uscăciunea. Această buruiană comună poate fi cultivată în sălbăticie sau semănată în grădină.

- Poate trata afecțiunile respiratorii

VEZI ȘI: De la ce vârstă începe bătrânețea. Diana Bulgaru: Moartea de bătrânețe NU există! Nu se scrie niciodată așa ceva. La așa vârstă nu poți spune că a murit de bătrân

Lumânărica a fost folosită de mii de ani pentru a trata afecțiunile respiratorii și poate fi deosebit de eficientă în ameliorarea astmului, care provoacă umflarea căilor respiratorii și are ca rezultat simptome precum tusea, respirația șuierătoare și dificultăți de respirație.

Cercetările pe animale și pe oameni sugerează că ceaiul de lumânărică acționează prin reducerea inflamației, ajutând astfel la relaxarea mușchilor din tractul respirator.

Florile și frunzele plantei sunt folosite și pentru a trata alte afecțiuni respiratorii, cum ar fi tuberculoza, bronșita, amigdalita și pneumonia. Cu toate acestea, nicio cercetare pe oameni nu a studiat dacă lumânărica poate combate aceste afecțiuni.

- Poate ajuta la combaterea infecțiilor virale

Unele studii în eprubetă sugerează că lumânărica ar putea poseda proprietăți antivirale puternice.

De exemplu, un studiu de testare în eprubetă a analizat mai multe plante medicinale și a constatat că extractul de lumânărică a fost deosebit de eficient împotriva virusului gripal.

Alte studii în eprubetă arată că extractul de lumânărică poate combate, de asemenea, pseudorabia, un virus din familia herpesului.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări pe oameni.

- Posedă proprietăți antibacteriene

Ceaiul de lumânărică poate oferi și efecte antibacteriene.

Un studiu în eprubetă a constatat că extractul de lumânărică a inhibat mai multe tulpini de bacterii, inclusiv Bacillus cereus, care se găsește în mod obișnuit în sol și în alimente.

Un alt studiu în eprubetă a observat că extractul de lumânărică a redus creșterea anumitor tipuri de bacterii care provoacă infecții, cum ar fi E. coli și Streptococcus pyogenes.

Deși sunt disponibile cercetări limitate la om, un studiu efectuat pe 180 de copii a indicat că această plantă poate trata infecțiile urechii, care sunt adesea cauzate de bacterii.

Acest studiu de 3 zile, în care s-au folosit picături pentru urechi care conțineau lumânărică alături de alte câteva extracte din plante de 3 ori pe zi, a redus durerile de ureche cu 93%, în medie. Cu toate acestea, nu este clar în ce măsură acest efect s-a datorat extractului de lumânărică față de alte plante folosite în picăturile pentru urechi, potrivit Healthline.

Efecte secundare potențiale ale ceaiului de lumânărică

Majoritatea persoanelor se pot bucura de ceaiul de lumânărică în siguranță, cu un risc minim de efecte adverse.

Cu toate acestea, planta de lumânărică poate provoca iritații ale pielii la unele persoane, așa că asigurați-vă că aveți grijă dacă manipulați direct planta.

Firele mici ale plantei pot, de asemenea, să vă irite gâtul, motiv pentru care este important să strecurați bine acest ceai înainte de a-l bea.

În plus, nu sunt disponibile cercetări cu privire la siguranța ceaiului de lumânărică pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Astfel, aceste ar trebui să consultați un specialist din domeniul sănătății înainte de a-l folosi.

Dacă observați orice efecte secundare negative după ce ați băut acest ceai, luați în considerare reducerea consumului sau evitarea acestuia.

VEZI ȘI: Piatra la rinichi, litiaza renală: cauze, simptome. Metoda care distruge piatra în fragmente ca de nisip. Geavlete: Lumea trebuie să știe. Sunt impresionat! România, plină de această boală

Cum se prepară ceaiul de lumânărică

Recoltați frunzele cu aspect vesel pe tot parcursul sezonului pentru ceai, sirop, aburi sau tinctură, dar aveți grijă la identificarea plantei înainte de înflorire. Chiar dacă acesta este cel mai bun moment pentru a recolta frunzele, este ușor de confundat cu alte ierburi, inclusiv cu foxglovele mortale.

Mulți oameni cultivă planta în grădina lor și usucă singuri frunzele.

Puteți găsi pliculețe de ceai de lumânărică preambalate, extracte, capsule, tincturi și frunze uscate în multe magazine de sănătate, precum și online.

Pentru a prepara ceaiul cu frunze uscate, pur și simplu adăugați o mână mică de frunze la o cană de 240 ml de apă clocotită, apoi lăsați-le la infuzat timp de 15-30 de minute. Pentru a preveni iritarea gâtului, folosiți o strecurătoare sau o pânză de mestecat pentru a îndepărta cât mai multe dintre frunze.

Dacă doriți, puteți adăuga miere, scorțișoară sau o felie de lămâie.

TREBUIE SĂ ȘTII:

Celula care vânează cancerul și îl elimină. Funcționează după prima administrare. Medic: Este primul pacient care a fost tratat cu această tehnologie

Dușul rece: de ce e bine să-l faci 5 minute, de 2 ori pe săptămână. Ce beneficii are dușul cu apă rece, dincolo de economia la facturi

Cum să cureți bradul artificial. Trucul genial cu sarea care va absorbi tot praful

De ce este indicat să petreci mai mult timp dezbrăcat. Motivele te vor surprinde. Poți preveni anumite boli

Resveratrolul din vinul roșu, efecte pentru sănătate. Câte pahare de vin poți să bei într-o zi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel