Cum să cureți bradul artificial. Trucul genial cu sarea care va absorbi tot praful

Monika Baciu |
Data publicării:
cum sa cureti bradul artificial - FOTO: Freepik@kjpargeter
cum sa cureti bradul artificial - FOTO: Freepik@kjpargeter

Cum să cureți bradul artificial și ce poți să pățești dacă nu faci lucrul acesta.

Cum să cureți bradul artificial astfel încât să nu îți pui sănătatea în pericol. Se apropie sărbătorile de iarnă, iar unii dintre noi deja am început să decorăm bradul de Crăciun. Multe persoane optează pentru un brad artificial, care de-a lungul anului este depozitat în diferite locuri ferite, precum mansarde, debarale sau prin balcon.

Bradul artificial de Crăciun este gata și așteaptă în cutia de depozitare. În câteva minute copacul poate fi asamblat și gata pentru decorațiuni. Dar, după câteva utilizări, la fel ca alte decorațiuni preferate, un brad artificial poate ieși din cutie arătând prăfuit și mirosind învechit - caz în care, este timpul să curățați pomul artificial de Crăciun.

Din acest motiv, bradul artificial este un risc pentru sănătate. Chiar și închis într-o cutie, acesta absoarbe particulele mici de praf care ne pot pune sănătatea în pericol.

Curățarea bradului artificial este simplă, dar este consumatoare de timp. Planificați-vă programul de decorare pentru a avea timp să curățați bradul artificial înainte de a-l decora. Cu doar câteva unelte și consumabile de uz casnic, pomul de Crăciun artificial neiluminat sau iluminat va fi proaspăt și curat.

Vezi și: Care sunt cele mai bune băuturi calde de iarnă. Hâncu: Ne fac bine la creier și inimă

Cât de des trebuie curățat un brad artificial

În mod ideal, un pom de Crăciun artificial iluminat sau neiluminat ar trebui să fie curățat la sfârșitul sezonului de vacanță și din nou atunci când este reasamblat. Cu toate acestea, o curățare bună înainte de decorare vă va face sezonul mai luminos, potrivit The Spruce.

Aceleași tehnici folosite pentru curățarea unui pom artificial de Crăciun pot fi folosite pentru ghirlande și coroane artificiale.

De ce ai nevoie

Echipamente / Instrumente

- Cadă din plastic sau chiuvetă

- Furtun de grădină cu duză de aspersoare

- Uscător de păr portabil

- Aspirator

- O prelată

- Sac mare de gunoi din plastic

- Sticlă de pulverizare

- Materiale

- Lichid de spălat vase sau un detergent delicat

- Cârpe din microfibră

- Perie de praf electrostatică

- Sare

Vezi și: Lumina verde, efect asupra durerii. În cromoterapie ameliorează și stresul

Cum să cureți un brad artificial iluminat

Toți pomii artificiali de Crăciun pot fi "curățați uscat". Cu toate acestea, deoarece mulți vin cu lumini atașate, curățarea uscată este, de asemenea, singura metodă sigură de curățare.

Deconectați întotdeauna toate componentele unui pom artificial de Crăciun preiluminat înainte de a încerca orice metodă de curățare. Asigurați-vă că toate decorațiunile - lumini, ghirlandă, beteală, ornamente - sunt îndepărtate din copac. Dezasamblați cât mai mult din copac posibil.

Îndepărtați praful cu un aspirator

Folosiți un aspirator pentru a curăța praful. Atenție, trebuie să fie o curățare ușoară. Nu doriți să aspirați acele sau să deteriorați luminile. Țineți aspiratorul la câțiva centimetri distanță de ramuri sau acoperiți capătul duzei cu o bucată de plasă pentru a capta praful și resturile.

Utilizați o perie electrostatică

Praful poate fi îndepărtat cu o perie de mână cu peri moi, perie de pene sau o cârpă din microfibră. Începeți de sus și ștergeți fiecare ramură a copacului și suportul de bază. Utilizați o atingere blândă pentru a preveni deteriorarea luminilor.

Vezi și: Dermatita herpetiformă, boala Duhring, cauze, simptome și tratament. Badea: Sunt cel mai intolerant la gluten, eu și alți câțiva de la planetă

Scutură praful

Dezasamblați bradul și luați fiecare secțiune afară pentru un scutura blând astfel încât să îndepărtați praful.

De asemenea, puteți scutura praful folosind o pungă mare de gunoi din plastic și sare de masă. Acest lucru funcționează cel mai bine pentru copacii fără lumini neatașate. Se toarnă două căni de sare într-o pungă de gunoi.

Adăugați o secțiune a unui copac artificial. Agitați bine sacul. Sarea va atrage praful agățat de ramuri și va lăsa copacul să arate mai luminos.

Cum să cureți un brad artificial care nu are becuri ornamentale

Există două metode pentru curățarea unui pom de Crăciun artificial fără lumini atașate - curățarea umedă cu apă sau curățarea uscată. În cazul curățării uscate se aplică pașii de la brazii artificiali cu instalații atașate.

Curățare umedă cu sticlă de pulverizare

- Se amestecă o soluție de curățare

- Se toarnă două căni de apă caldă într-o sticlă de pulverizare și se adaugă o linguriță de lichid de spălat vase. Se agită pentru a combina.

- Protejați suprafețele. Pentru a proteja podelele, întindeți o foaie veche sau o prelată de plastic pe podea sau lucrați în exterior. Pulverizați o cantitate mică de apă cu săpun pe câte o secțiune a bradului. Lăsați-o să stea timp de 30 de secunde și apoi ștergeți zona cu o cârpă albă curată.

Vezi și: Anxietatea și depresia de sărbători, o realitate tristă. Leca, despre LINIA pentru persoanele singure: Au probleme mari de viață, uriașe. Oamenii aceștia trebuie ajutați!

Folosiți spray pentru a șterge ramurile

Începând din partea de sus a fiecărei secțiuni, pulverizați ușor ramurile. Ștergeți fiecare ramură cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta praful. Continuați să pulverizați și să ștergeți până când fiecare ramură și secțiune de asistență centrală este curată.

Nu uitați să curățați și standul. Se lasă fiecare secțiune să se usuce complet înainte de asamblarea copacului.

Curățarea la duș. Testați întotdeauna copacul pentru rezistența culorilor înainte de a-l curăța cu apă. Curățați copacul într-un duș interior.

Acoperiți scurgerea dușului sau a căzii cu o bucată de plasă fină pentru a prinde orice ace care pot cădea și bloca scurgerea.

Dezasamblați brazii mari și așezați secțiunile în duș. Folosiți apă călduță și la o presiune scăzută pentru a îndepărta praful. Nu utilizați un flux puternic de apă.

Se agită fiecare bucată de copac pentru a elimina excesul de apă înainte de a plasa componentele pe o foaie veche să se usuce la aer.

Praful poate cauza alergii

Praful poate cauza anumite alergii care se pot manifesta diferit, de la strănut la ochi roșii.

Spre deosebire de alergiile sezoniere, alergiile perene sunt cele pe care le puteți avea pe tot parcursul anului. Lucruri cum ar fi mucegai, praf, dar și de la animalele de companie. Acestea sunt printre cele mai frecvente alergii oculare perene.

De asemenea, este posibil să fiți alergic la anumite produse din casa dvs. Soluția lentilelor de contact pe care o utilizați vă poate irita ochii. Sau, săpunul sau șamponul pe care îl utilizați poate fi problema.

Dacă alergenii de mediu au fost eliminați ca fiind cauza mâncărimii ochilor, încercați să luați o pauză de la un produs care vine în contact cu ochii.

Pentru a afla dacă aveți o alergie, un alergolog poate administra un test de piele pentru alergeni specifici.

Citește mai departe AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel