De ce este indicat să petreci mai mult timp dezbrăcat. Motivele te vor surprinde. Poți preveni anumite boli

Monika Baciu |
Data publicării:
de ce este indicat sa petreci mai mult timp dezbracat - FOTO: Freepik@drobotdean
de ce este indicat sa petreci mai mult timp dezbracat - FOTO: Freepik@drobotdean

De ce este indicat să petreci mai mult timp dezbrăcat. Specialiștii au întocmit o listă cu șase beneficii.

De ce este indicat să petreci mai mult timp dezbrăcat. Specialiștii susțin că nu contează vârsta, chiar dacă ai 20, 30, 50 de ani sau chiar mai mulți este indicat să petreci mai mult timp dezbrăcat.

Deci, indiferent de vârstă, starea civilă, sau sex, este o idee bună să vă petreceți mai mult timp dezbrăcați, mai ales atunci când aveți suficient timp liber și nu așteptați vreun musafir.

Statul dezbrăcat te face să îți accepți propriul corp

Multe femei se luptă cu problemele legate de imaginea corporală, mai ales după ce au copii. Cei mai mulți dintre noi suntem cu toții prea familiarizați cu "trucurile" care ne ajută să evităm să ne vedem sinele complet gol.

Există evitarea completă a oglinzilor, refuzul de a instala oglinzi de lungime completă și "înfășurarea rapidă a prosopului" după dușuri.

Dar forțându-te să petreci mai mult timp gol te obligă să te confrunți cu faptul că corpul tău este al tău. Nu e nimic de care să-ți fie rușine, potrivit Healthline.

A petrece mai mult timp dezbrăcat, poate însemna să îți accepți propriul corp.

Vezi și: Lumină albă vs. lumină galbenă, care este mai bună pentru ochi. Becul trebuie ales în funcție de încăpere

Statul dezbrăcat încurajează alăptarea

Dacă sunteți o mamă care alăptează, petrecerea mai mult timp dezbrăcată vă poate ajuta cu alăptarea. Lăsarea sânilor să se usuce la aer după o sesiune de asistență medicală poate ajuta la vindecarea sfârcurilor crăpate.

De asemenea, puteți reduce riscul unei infecții cu mastită.

Statul dezbrăcat încurajează intimitatea

Dacă sunteți căsătoriți sau nu a petrece mai mult timp dezbrăcați poate încuraja în mod natural mai multă intimitate.

Studiile arată că legătura dintre o mamă și un copil în timpul alăptării și contactul piele-piele promovează oxitocina, hormonul "dragostei". Se pare că același lucru este valabil și pentru adulți. Menținerea unei conexiuni fizice vă conectează, de asemenea, emoțional.

Vezi și: Durerea de frunte, cauze și tratament. Poate indica un anevrism, accident vascular cerebral sau alte boli grave

Statul dezbrăcat promovează sănătatea vaginală

Unele tipuri de lenjerie intimă sunt realizate din țesături care nu sunt respirabile. Acestea pot face femeile predispuse la infecții ale pielii iritate și ale tractului urinar. Chiar și lenjeria de corp din bumbac poate fi un teren propice pentru bacterii, deși studiile arată că lenjeria intimă din fibre sintetice prezintă cel mai mare risc de infecție urinară.

A dormi fără lenjerie intimă poate ajuta pH-ul vaginului se echilibreze în mod natural și lăsați pielea să respire, mai ales dacă este iritat de la epilare.

Cantitățile mici de materii fecale de pe lenjeria intimă pot conține milioane de virusuri.

Prin spălarea lenjeriei cu alte haine, puteți răspândi aceste virusuri la 90% din celelalte articole din mașina de spălat. Majoritatea organismelor responsabile de răceală și gripă pot supraviețui ciclului de spalare. Este nevoie de uscare la căldură înaltă timp de cel puțin 28 de minute pentru a eradica toate bacteriile dintr-o bucată de îmbrăcăminte.

Vezi și: Sprâncenele, ce rol au. Ce înseamnă când acestea cad. În cât timp se regenerează

Statul dezbrăcat contribuie la un somn liniștit

Una dintre cele mai eficiente modalități de a obține un somn mai bun este de a reduce temperatura corpului. Nu numai că vei avea un somn de calitate superioară, dar munca pe care corpul tău este capabil să o realizeze în timp ce dormi va fi şi ea mai bună.

Un studiu a constatat chiar că scăderea temperaturii corpului pe timp de noapte - cum ar fi, prin dormitul dezbrăcat - poate stimula capacitatea organismului de a arde grăsimile şi de a crește metabolismul. Nu este un rezultat rău de a fi mai confortabil pe timp de noapte, nu?

Temperatura corpului tău este un factor important pentru modul în care adormi. Este de fapt parte din ritmul tău circadian, ritmul biologic care acționează că "ceasul" corpului tău pentru somn. Un studiu din 2012 de la Institutele Naționale de Sănătate a constatat că temperatura camerei în care dormi este unul dintre cei mai importanți factori în obținerea unui somn de calitate.

Răcirea îi spune corpului tău că este timpul să doarmă, așa că dormitul dezbrăcat - și permițând temperatura corpului să scadă - vă poate ajuta de fapt să adormiți mai repede.

Vezi și: Celula care vânează cancerul și îl elimină. Funcționează după prima administrare. Medic: Este primul pacient care a fost tratat cu această tehnologie

Statul dezbrăcat, motiv pentru a fi mai fericit

Un studiu a constatat că, prin simplul fapt că petreceți mai mult timp dezbrăcați, puteți crește imaginea corpului, stima de sine, și satisfacția privind întreaga viață. Toate aceste lucruri ar putea contribui la fericirea noastră și la binele emoțional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel