Ce se întâmplă în organism când te trezești cu noaptea-n cap

Adisa Codruț |
Data publicării:

Zicala "Cine se trezește de dimineață, departe ajunge", pare să fie adevărată. Numeroase studii demonstrează că trezitul la prima oră a dimineții, are beneficii impresionante asupra sănătății. 

Un studiu (link direct) din iunie 2012, publicat în jurnalul medical Emotion, afirmă că persoanele matinale tind să fie mai fericite decât acelea care lenevesc în pat câteva ore în plus. 


Mai mult, potrivit unui studiu (link direct) publicat în aprilie 2018 în Chronobiology International, persoanele matinale sunt mai suple și trăiesc mai mult.


Oamenii de știință aduc încă un motiv în plus pentru a te trezi mai devreme. Potrivit acestora, persoanele matinale au un avantaj atunci când își încep ziua odată cu găinile: sunt mai productivi, evită traficul infernal de la orele de vârf și chiar își fac timp pentru exerciții fizice înainte de începe serviciul.

 Bonus, lumina soarelui de la prima oră a dimineții are efecte benefice asupra siluetei.

Un studiu (link direct) din aprilie 2014,  publicat în PLoS One, a demonstrat că există o legătură între expunerea la lumina de dimineața și un indice de masă corporală mai mic (IMC).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel