Ce trebuie să știi despre rujurile care rezistă ore întregi pe buze. Cum îți pot face rău

Monika Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
ce trebuie sa stii despre rujurile - FOTO: Freepik@master1305
ce trebuie sa stii despre rujurile - FOTO: Freepik@master1305

Ce trebuie să știi despre rujurile care rezistă ore întregi pe buze. Purtarea rujului poate fi periculoasă pentru sănătatea ta. Află cum.

Ce trebuie să știi despre rujurile care rezistă ore întregi pe buze. Cele mai multe femei adoră să poarte rujuri, și pe bună dreptate. Rujul ar putea avea efecte secundare potențial dăunătoare.

Rujurile sunt cu adevărat cele mai bune prietene ale unei femei, sau cel puțin așa am fost făcute să credem cele mai multe dintre noi! Acestea adaugă instantaneu culoare feței și te fac să arăți încântătoare în câteva minute. Să spunem doar că funcționează ca un stimulent perfect, dar sunt ele bune pentru tine?

La urma urmei, trebuie să existe un motiv pentru care aceste rujuri de lungă durată rămân atât de mult timp? Sau de ce culorile sunt atât de perfecte?

Ce conțin rujurile

Un studiu realizat de Școala de Sănătate Publică Berkeley de la Universitatea din California a dezvăluit că majoritatea glossurilor și rujurilor disponibile în prezent conțin niveluri nocive de crom, plumb, aluminiu, cadmiu și alte câteva materiale toxice.

Mai mult, studiul a mai precizat că expunerea continuă la aceste niveluri ar putea duce la o problemă de sănătate pe termen lung, în special în cazul acelor persoane care aplică rujul de mai mult de două-trei ori într-o perioadă de 24 de ore. Iar odată cu utilizarea regulată apare și riscul de a primi cantități excesive de crom, care este legat de apariția tumorilor abdominale, potrivit Health Shots.

Vezi și: Cât de des ar trebui să îți faci manichiura. Ce poți să pățești dacă îți faci unghiile o dată pe lună, mai des sau mai rar

Iată alte câteva substanțe toxice care se găsesc în rujuri:

- Ftalații sunt dăunători pentru sistemul endocrin.

- Prezența plumbului cauzează mai multe riscuri pentru sănătate pe termen lung.

- Polietilenglicolii sunt, de asemenea, prezenți în produsele pe bază de cremă și prezintă pericole pentru sănătatea sistemului nervos.

- Parabenii se găsesc frecvent în rujuri și pot pătrunde ușor în piele. Se știe că aceștia provoacă mai multe efecte secundare, inclusiv depresie și diaree.

Provoacă toxicitate în organism

Până acum cunoaștem numărul de ingrediente toxice din rujuri, așa că este foarte probabil ca organismul tău să absoarbă aceste toxicități. De fapt, fără să își dea seama, femeile ingerează uneori aceste materiale.

Vezi și: Circulația proastă a sângelui, semnale de alarmă. Se poate ajunge chiar la amputație sau accident vascular cerebral

Poate provoca alergii

Te-ai trezit cu o erupție cutanată bruscă pe buze sau cu mâncărimi în jurul zonei buzelor? Ei bine, acum știi de ce! Asta pentru că rujurile au o substanță chimică numită oxiclorură de bismut pentru conservare. Acest ingredient este cancerigen, așa că ai grijă!

Poate provoca chiar și cancer

Având în vedere că majoritatea ingredientelor sunt de natură cancerigenă, probabilitatea de a face cancer din cauza rujurilor este mare. De fapt, substanțele chimice folosite pentru conservarea rujurilor cauzează mai multe probleme de sănătate, cum ar fi tusea, iritarea ochilor, respirația șuierătoare și alte alergii. În cazuri extreme, se poate ajunge la cancer.

Provoacă modificări în sistemul endocrin

Pentru cei neavizați, rujurile conțin substanțe petrochimice, care pot provoca schimbări majore în sistemul endocrin. Iar dacă acest lucru se întâmplă, corpul tău trece prin mai multe probleme la nivelul capacităților cognitive și de reproducere.

Vezi și: Mâncărimile în zona intimă, cauze. Pot fi semnul unor infecții, iritații sau cancer

Poate provoca insuficiență renală

În cazuri extreme, se poate întâmpla și insuficiența renală, ca o consecință a utilizării regulate a rujurilor. Acest lucru se datorează cantităților mari de cadmiu prezente în rujuri. Tumorile stomacale sunt, de asemenea, o altă problemă care se poate întâmpla, din cauza prezenței acestei substanțe chimice toxice.

Iată ce trebuie să aveți în vedere

Rujurile de culoare închisă au un conținut mai ridicat al acestor substanțe chimice toxice.

Aplicați întotdeauna vaselină înainte de a aplica rujul. Aceasta poate oferi buzelor tale un strat de protecție și poate minimiza daunele. Încearcă să optezi pentru rujuri fără toxine sau naturale.

Evitați să purtați rujuri în timpul sarcinii. Acestea pot provoca, de asemenea, avort spontan, atunci când sunt ingerate.

Nu folosiți rujuri mai mult de 2-3 ori pe săptămână.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel