Ce trebuie să știe pacienții cu Parkinson despre COVID-19

Boala Parkinson
Boala Parkinson

Noul coronavirus prezintă un risc semnificativ pentru persoanele cu boala Parkinson, iar experții spun că aceștia și îngrijitorii lor trebuie să ia măsuri de precauție.

 

„Persoanele care trăiesc cu boala Parkinson au un risc ridicat dacă contractează COVID-19, indiferent dacă au peste 50 de ani sau dacă au boala Parkinson cu debut precoce, care apare la persoanele mai mici de 50 de ani", a spus dr. Frederick Southwick, medic infecțios expert în boli la Universitatea din Florida din Gainesville, notează Medicalxpress.

Southwick a făcut a vorbit într-o conferință Fundației Parkinson care a organizat un forum live pe Facebook pentru a răspunde la întrebări despre efectul COVID-19 asupra persoanelor cu Parkinson.

Parkinson este o tulburare neurodegenerativă care provoacă tremor, rigiditate și probleme de echilibru și mers.

In timp ce persoanele cu boala Parkinson nu au sistemele imunitare compromise prin natura diagnosticului bolii , tractul respirator este sursa pericolului, a spus Southwick intr-un comunicat de presa. Problemele cu muschii sistemului respirator pot face dificilă respirația și oxigenarea plămânilor, pentru persoanele cu boala Parkinson

El a cerut membrilor familiei persoanelor cu boala Parkinson să rămână acasă și să evite contactul cu ceilalți, pe cât posibil, pentru a evita expunerea la COVID-19.

Persoanele cu Parkinson ar trebui să obțină vaccinuri de gripă sezonieră și pneumonie, dacă nu le-au primit deja. Vaccinurile nu sunt eficiente împotriva COVID-19, dar pot preveni sau diminua infecțiile din aceste boli - iar prevenirea pneumoniei la persoanele cu Parkinson este crucială, spune medicul.

Mai mult, Fundația a menționat că starea de spirit scăzută, depresia și anxietatea, combinate, au cel mai mare impact asupra sănătății persoanelor cu Parkinson, chiar mai mult decât problemele de mișcare asociate bolii.

Prin urmare, este esențial pentru persoanele cu Parkinson să combată singurătatea și anxietatea cauzată de izolarea de sine.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel