Ceaiul care te ajută să slăbești MULT în timp ce dormi

Cătălina Burghelea |
Data actualizării: | Data publicării:

Cofeina stimulează descompunerea grăsimilor cu 20%, ceea ce ar putea ajuta la scăderea în greutate. Un studiu recent a constatat că ceaiul Oolong, care conține aproximativ 31 mg de cofeină la 100 ml, continuă să stimuleze metabolismul după ce ai adormit, spre deosebire de cofeina pură, care nu mai funcționează în timpul somnului.

Cercetări recente din Japonia, publicate în revista Nutrients, s-au concentrat asupra ceaiului Oolong și asupra impactului asupra scăderii în greutate. Ca toate ceaiurile, Oolong conține cofeină, care s-a dovedit că sporește descompunerea grăsimilor cu 20%, dar ceaiul Oolong poate avea ceva în plus. Nu încetează să funcționeze atunci când o persoana adoarme și continuă să stimuleze metabolismul în timpul somnului. 

Cercetarea a fost realizată de o echipă de la Universitatea din Tsukuba, Japonia, condusă de profesorul Kumpei Tokuyama. Au testat trei grupuri de voluntari sănătoși, care au băut fie ceai Oolong, cofeină pură, fie un placebo, pe o perioadă de două săptămâni.

Astfel, voluntarii care au băut ceai Oolong sau cofeină au ars cu 20% mai multe grăsimi. Dar din toate băuturile, doar Oolong a continuat să aibă efecte și în timpul somnului.

"Efectele stimulatoare ale ceaiului Oolong asupra descompunerii grăsimilor în timpul somnului ar putea avea relevanță clinică reală pentru controlul greutății corporale.", a declarat profesorul Kumpei Tokuyama.

"Ca toate ceaiurile, Oolong conține cofeină, care afectează metabolismul energetic prin creșterea ritmului cardiac.", a spus Tokuyama. Cu toate acestea, studiile sugerează că un consum regulat de ceai poate accelera topirea grăsimilor, independent de efectele cofeinei.

Conform tradiției chineze, ceaiul Oolong ar trebui să ajute la scăderea în greutate, să reducă nivelul zahărului din sânge și insulină și să ofere beneficii pentru sănătatea inimii, scrie verywellfit.com

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel