
Anumiți compuși din ceaiurile verde și negru ajută la relaxarea vaselor de sânge și la menținerea unei tensiuni arteriale în limite normale.
Cercetători de la Universitatea din California, SUA, susțin că anumiți compuși din ceaiul negru și din cel verde ajută la relaxarea vaselor de sânge prin activarea proteinelor canalelor de ioni din pereții vaselor de sânge. Doi compuși flavonoizi de tip catehină activează fiecare un tip specific de proteină de canal ionic numită KCNQ5, care se găsește în mușchiul care acoperă vasele de sânge, informează medicinet.com.
Oamenii de știință mai spun că laptele nu ar trebui evitat când se bea ceai: ”suntem încrezători că mediul din stomacul uman va separa catehinele de proteinele și alte molecule din lapte că altfel ar bloca efectele benefice ale catechinelor”. Ceaiul cu lapte, au demonstrat studii anterioare, își păstrează beneficiile de scădere a tensiunii arteriale.
-
Căldura și tulburările afective, subiectul săptămânii la DrPsy11.07.2025, 23:51
-
Dieta care reduce riscul de Alzheimer, indiferent de vârstă11.07.2025, 14:07
-
-
Europa, în alertă maximă. Pregătiri pentru următoarea pandemie10.07.2025, 13:52
-
-
-
De ce a murit Mihai Leu. Mesajul transmis de prof. dr. Irinel Popescu02.07.2025, 13:56
-
-
-