Mâncatul la momentul potrivit, mai important decât somnul pentru sănătatea inimii
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Anumiți compuși din ceaiurile verde și negru ajută la relaxarea vaselor de sânge și la menținerea unei tensiuni arteriale în limite normale.
Cercetători de la Universitatea din California, SUA, susțin că anumiți compuși din ceaiul negru și din cel verde ajută la relaxarea vaselor de sânge prin activarea proteinelor canalelor de ioni din pereții vaselor de sânge. Doi compuși flavonoizi de tip catehină activează fiecare un tip specific de proteină de canal ionic numită KCNQ5, care se găsește în mușchiul care acoperă vasele de sânge, informează medicinet.com.
Oamenii de știință mai spun că laptele nu ar trebui evitat când se bea ceai: ”suntem încrezători că mediul din stomacul uman va separa catehinele de proteinele și alte molecule din lapte că altfel ar bloca efectele benefice ale catechinelor”. Ceaiul cu lapte, au demonstrat studii anterioare, își păstrează beneficiile de scădere a tensiunii arteriale.
Mâncatul la momentul potrivit este mai important decât somnul pentru sănătatea inimii. Dar ce înseamnă, de fapt, momentul potrivit.
Oțet în mașina de spălat? Iată ce se întâmplă cu hainele tale! De ce tot mai mulți oameni aleg acest truc simplu
Ai șters vreodată telefonul cu spirt? Ce urmează să afli s-ar putea să te șocheze.
Cele 5 greșeli comune pe care le faci în bucătărie și care îți pot îmbolnăvi toată familia.
Recomandări ale specialiştilor INSP în contextul sărbătorilor pascale.
Ți s-a spus să nu mănânci înainte de operație? S-ar putea să fi fost degeaba. Uite ce s-a descoperit.
Află de ce nu este recomandat să ții paharul de vin de cupă.