Ceaiul cu efect anticancer. Are multiple beneficii asupra organismului. Din ce să îl prepari
Ceaiul cu efect anticancer și anti-îmbătrânire poate fi preparat acasă.
Ceaiul cu efect anticancer este la îndemâna oricui. Acesta poate fi preparat dintr-o coajă pe care toată lumea o aruncă. Dacă îți place să gătești, probabil că știi deja foarte bine ceapa și ai inclus-o cel puțin într-una din rețetele tale.
De obicei, înainte de a o adăuga, majoritatea oamenilor vor felia coaja cu cuțit de bucătărie, instrumente de peeling sau o vor decoji cu mâinile goale. Prin urmare, de cele mai multe ori, coaja a ajuns întotdeauna la gunoi. Probabil vă întrebați, de ce ar trebui să o păstrați? Pentru că, de fapt, cojile de ceapă oferă beneficii pentru sănătate. Acest lucru este, evident, necunoscut pentru majoritatea oamenilor.
Valoarea nutritivă a cojilor de ceapă
Conform studiilor efectuate de experți, coaja de ceapă, aparent, conține o cantitate decentă de antioxidanți. Acesta poate fi factorul pentru care aduce beneficii sănătății noastre, deoarece antioxidanții sunt frecvent legați de un risc mai mic de anumite boli.
La 100 g cojile de ceapă conțin:
166 kJ (40 kcal) Energie
9,34 g Carbohidrați
4,24 g Zaharuri
1,7 g Fibre dietetice
0,1 g Grăsime
1,1 g proteine
0,046 mg (4 %) Tiamină (B1)
0,027 mg (2 %) Riboflavină (B2)
0.116 mg (1 %) Niacina (B3)
0,123 mg (2 %) Acid pantotenic (B5)
0,12 mg (9 %) Vitamina (B6)
19 μg (5 %) Acid folic (B9)
7,4 mg (9 %) Vitamina C
23 mg (2 %) Calciu
0,21 mg (2 %) fier
10 mg (3 %) Magneziu
0,129 mg (6 %) mangan
29 mg (4 %) Fosfor
146 mg (3 %) Potasiu
0,17 mg (2 %) Zinc
89,11 g apă
1.1 μg Fluorură, arată Dr. Health Benefits.
De asemenea, coaja de ceapă conține flavonoide, cum ar fi quercetina, și alte fitochimicale, cum ar fi trisulfide, ditiine de vinil, cepaenși disulfide.
Coaja de ceapă, un bun agent anti-cancer
Orice aliment care conține antioxidanți a fost aproape întotdeauna asociat cu un risc mai mic de cancer. Coaja de ceapă este inclusă în această listă. În plus, fitochimicalele sale (trisulfide, ditiine de vinil, cepaen și disulfide) și flavonoide (quercetină) au, de asemenea, proprietăți anti-cancer.
Aceste substanțe chimice ajută organismul în lupta împotriva radicalilor liberi, care este cauza majoră a cancerului. Ca bonus, organismul va fi ferit și de alte boli.
Minimizați durerea după injecții
Unii oameni din Asia au folosit coaja de ceapă pentru a minimiza durerea după ce li s-au administrat injecții. De exemplu, unii părinți din Indonezia au folosit cojile de ceapă la copiii cărora li s-au administrat o serie de vaccinuri. Este simplu de folosit, trebuie doar să aplicați coajă de ceapă pe zonă care a fost injectată. Lăsați-l timp de 20 de minute sau mai mult, apoi spălați.
Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european
Stimulează sistemul imunitar și starea generală de sănătate a organismului
Datorită conținutului de antioxidanți, flavonoide, și quercetină, coaja de ceapă este considerată a fi benefică pentru sănătatea generală a corpului. Coaja de ceapă utilizează fitochimicale conținute pentru a elimina radicalii liberi din organism. După cum știam deja, radicalii liberi sunt vinovații de multe boli.
Coaja de ceapă blochează procesul de îmbătrânire
Dacă ți-e teamă să arăți mai în vârstă decât ești, nu-ți face griji. Există mai multe moduri de a face acest lucru, dar folosind ceapa poate fi ieftin (în comparație cu moderne și medicale de îngrijire a pielii) pentru bugetul dumneavoastră.
Tot ce trebuie să faci este să aduni puțină ceapă, apoi să decojești coaja, să o adaugi în alimentaţia sănătoasă (trebuie procesata mai întâi) şi să laşi fibrele dietetice din coaja de ceapă să își facă efectul.
Menține elasticitatea pielii
Din nou, datorită proprietăților sale bogate în fibre, coaja de ceapă este bună pentru elasticitatea pielii. După consumul ceaiului cu coji de ceapă, pielea va arăta mult mai proaspătă.
Ceaiul cu coajă de ceapă menține sănătatea ochilor
Coaja de ceapă are un efect pozitiv asupra sănătății ochilor. Antioxidanții din coajă de ceapă asigură nutriția necesară pentru ochi, scăzând astfel riscul de degenerescență maculară și boli oculare.
Ajută la eliminarea acneei
Mulți factori pot provoca acnee. Poluarea aerului, murdăria, genetică, producția excesivă de ulei facial, dieta autodistructivă și prostul obicei sunt câteva dintre ele cauze. Pentru a minimiza șansele ca acest lucru să se întâmple, utilizați coajă de ceapă. Aceasta conține antioxidanți care sunt de ajutor împotriva factorilor externi care influențează organismul.
Vindecă sau previne ulcerele gastrice
Coajă de ceapă conține multe substanțe cu proprietăți antibacteriene. Deoarece cele mai multe cazuri de ulcere sunt adesea cauzate de infecții cu bacterii (Heliobacter pylori), coajă de ceapă este un bun remediu pentru acestea.
Radicalii liberi pot provoca, de asemenea, simptome de ulcer. Prin consumul de ceai din coji de ceapă puteți ameliora aceste simptome.
Ceaiul din coji de ceapă crește densitatea osoasă
Potrivit unui studiu realizat în Elveția, consumul de ceapă uscată a arătat o creștere a densității osoase și minerale la șobolani cu peste 17% și, respectiv, peste 13%. Această descoperire sugerează că ceaiul din coajă de ceapă poate ajuta la protejarea împotriva osteoporozei, la menținerea sănătății dentare și la prevenirea bolilor legate de oase.
În plus, oasele sănătoase și puternice pot duce la o postură bună a corpului.
Vezi și: Vaccinul antigripal, distribuit medicilor de familie. Cine trebuie să se imunizeze cu prioritate
Protejează organismul împotriva multor boli
Acesta este un alt beneficiu pentru sănătate al cojilor de ceapă. Proprietățile sale vindecătoare sunt atât de bune încât pot ajuta la protejarea împotriva multor boli, de exemplu: cancer de sân, astm, durere de dinți, febră etc. Quercetina contribuie cu mai mult de jumătate din proprietățile de vindecare a cojii de ceapă.
Previne bolile cauzate de infecțiile cu bacterii
Dacă ești o persoană căreia îi place să petreacă timp în aer liber, ești o țintă ușoară pentru infecția cu bacteria. Din fericire, nu trebuie să vă faceți griji atâta timp cât consumați coajă de ceapă, datorită substanțelor chimice pe care le conține.
Cum se prepară ceaiul din coji de ceapă
Cojile de ceapă nu se pot consuma ca atare. Acestea au un gust rău. Astfel, cojile de ceapă trebuie procesate sub formă de ceai. Ceaiul de ceapă este simplu de preparat şi nu necesită mult timp. Pur și simplu adăugați apă și lăsați-o să fiarbă. Puneți câteva coji de ceapă și lăsați-o să se dilueze în apă clocotită.
Pentru un gust mai bun, puteți adăuga lămâie sau mentă care vă vor ajuta să vă reîmprospătați ziua agitată. Dați un clocot și apoi puteți să îl serviți, potrivit Beauty Way Mag.
-
-
Porţii mai mici în unele restaurante pentru clienţii care iau Ozempic23.12.2025, 20:59
-
-
-
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
EXCLUSIV Cum gătim peștele corect. Dr. Lygia Alexandrescu: E perfect!
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Folosești ulei de măsline? Ce se întâmplă în corpul tău după câteva zile
9 alimente ieftine care stimulează creierul. Nu costă mai mult de 10 lei
Alimente accesibile care îți pot îmbunătăți sănătatea creierului. Cele 9 opțiuni eficiente sub 10 lei.
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
Un dietetician oncolog dezvăluie cele 3 rețete care ajută la prevenirea cancerului de colon
Rețeta minune de mic dejun care topește grăsimea. O femeie a slăbit 45 kg. Ingredientul banal de care ai nevoie
Rețeta de mic dejun ideală pentru pierderea în greutate. O femeie a slăbit 45 de kilograme cu ea.
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Sucul de morcov și ghimbir: 5 motive uimitoare să îl bei mai des
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
Cea mai bună făină pentru pâinea fără gluten. Greșeala pe care ai făcut-o mereu
De ce trăiesc mai mult călugării și pustnicii. Ce fac diferit față de noi. Adevărul te va surprinde
EXCLUSIV Greșeala pe care o faci când pui sare pe mâncare. Obiceiul transformă mâncarea în otravă: Nu e folosită așa cum trebuie
Uită de cafea! Aceste 5 băuturi îți vor da mai multă energie, fără efecte secundare
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile
Merită să renunți la zahăr? Uite ce se întâmplă în corpul tău când renunți la zahăr timp de 30 de zile. E uimitor! Ai face asta?
Cum să faci prăjituri fără zahăr dar la fel de delicioase. Trucul pe care puțini îl știu
Cum să reduci riscul de accident vascular cerebral cu o simplă schimbare în dietă, recomandată de un expert în nutriție
Așa reduci riscul de AVC. Un expert indică schimbarea alimentară simplă care poate face diferența.
