Sarea de mare vs. sarea de Himalaya, care este mai bună pentru sănătate. De care ar trebui să consumi

Sarea de mare vs. sarea de Himalaya este eterna dezbatere în ceea ce privește proprietățile celor două. Dar care este mai potrivită pentru sănătate.
În dezbaterea dintre sarea de Himalaya vs sarea de mare, există o serie de factori de luat în considerare înainte de a alege unul pentru noul condiment preferat.
Sare de mare vs. sarea de Himalaya
Deși sarea de Himalaya și sarea de mare au anumite caracteristici, există unele diferențe notabile între ele. Sarea de Himalaya se găsește în și în jurul regiunii Punjab din Pakistan. Timp de aproape 1.000 de ani, această formă colorată de rocă de sare a fost exploatată și folosită în această regiune, deși utilizarea sa poate data cu mult timp înainte.
Sarea de mare nu este extrasă din zăcăminte minerale, cum ar fi sarea de Himalaya sau sarea de masă, ci este extrasă direct din apa de mare, arată Organic Facts.
De ce diferă culoarea sării
Sarea de Himalaya este de culoare roz datorită culorii minereului de rocă, care este influențat în primul rând de concentrația bogată de fier. Acesta este motivul pentru care este adesea menționată ca sare roz de Himalaya. Sarea de Himalaya oferă o culoare și o aromă unice. Urmele de oxid de fier sau rugină explică nuanța sa vibrantă. Acest tip de sare include, de asemenea, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și multe altele.
Variind de la verde și roșu la gri sau negru-smoală, sarea de mare poate veni în multe nuanțe diferite. Deoarece poate fi extrasă din apa de mare din întreaga lume, diferitele compoziții minerale și alge pot schimba culoarea și aroma sării de mare.
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, compoziție chimică
Compoziția chimică a sării de Himalaya este compusă în principal din clorură de sodiu, deci este destul de asemănătoare cu sarea de masă și sarea de mare din punct de vedere chimic. Ambele săruri sunt săruri naturale și pot conține impurități minerale, cum ar fi niveluri ridicate de plumb și cupru, din cauza poluării mediului.
Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, savoare
În ceea ce privește savoarea, nu există o mare diferență între Himalaya și sarea de mare. Tipurile mai mari, mai granulate de sare au un gust mai sărat. Ambele săruri au o aromă mai curată decât sarea de masă datorită conținutului lor mineral.
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, textură
Sarea de mare, care este extrasă din apa de mare, are o umiditate naturală și are o textură mai moale în comparație cu sarea de Himalaya. Se dizolvă mai ușor decât sarea de Himalaya atunci când este utilizată în alimente.
Textura sării de Himalaya tinde să fie mai grosieră decât la alte soiuri de sare, ceea ce o face să fie preferată pe anumite feluri de mâncare. Ambele tipuri de sare funcționează, precum și sărurile de finisare. Datorită texturii lor granulare, ele sunt utilizate în saramură și marinate.
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, care este mai bună
Prelucrare: Înainte ca sarea de Himalaya să poată fi adăugată în siguranță în alimente, aceasta trebuie procesată și purificată, moment în care poate fi utilizată în același mod ca și sarea obișnuită.
Procesul de producție lasă această sare cu puține beneficii suplimentare față de sarea de masă, deși își păstrează culoarea roz. Între timp, sarea de mare este sare produsă de evaporarea apei de mare din cauza căldurii soarelui. Există mai puțin timp de procesare utilizat în producția sa.
Minerale: Sarea de Himalaya conține oxid de fier și alte minerale. Sarea de mare are, de asemenea, o anumită cantitate de minerale, cum ar fi potasiul, fierul și zincul.
Sulfați: Unii oameni susțin că soiurile mai întunecate de sare de mare au mai mulți sulfați, ceea ce poate fi benefic pentru organism.
Lămpi cu sare: Deși există unii care susțin că băile de sare de Himalaya și lămpile cu sare pot ajuta sănătatea în mai multe moduri - de la detoxifierea organismului până la protejarea sistemului respirator - există puține cercetări pentru a verifica aceste afirmații.
Nu există niciun beneficiu major pentru sănătate legat de utilizarea sării de Himalaya sau a sării de mare. Cu toate acestea, principalul beneficiu pentru sănătate este că ambele săruri naturale conțin o cantitate foarte mică de iod, spre deosebire de nivelurile mai ridicate de sare de masă iodată. Deci, mergeți mai departe și experimentați cu diferite săruri naturale pentru a găsi ceea ce vi se potrivește mai bine!
-
Alimentele care provoacă inflamație în organism16.09.2025, 15:49
-
Robert Redford a murit la 89 de ani16.09.2025, 15:36
-
-
Vopseaua permanentă și îndreptatul chimic cresc riscul de cancer16.09.2025, 13:10
-
Brioșa, vedeta Jocurilor Olimpice 2024. Rețeta a fost dezvăluită. Ingredientul secret care a topit sportivii: Asta face diferența
Sportivii de la Jocurile Olimpice 2024 au fost înnebuniți după brioșele cu ciocolată din sala de mese. Care e secretul lor.
Rețeta preferată a lui Ion Iliescu. Atât de simplă, dar ar putea fi secretul longevității lui
Probiotice și prebiotice explicate simplu: de ce ai nevoie de ambele?
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
Ai peste 40 de ani? Iată de ce trebuie să bei apă cu castravete în fiecare dimineață
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Murături fără conservanți: rețeta simplă de făcut acasă. Ai nevoie de 5 ingrediente banale
Lămâie în lapte: secretul pe care mulți îl țin ascuns. De ce să pui lămâie în lapte
Lămâie în lapte - de ce să pui lămâie în lapte. Beneficii surprinzătoare și cum să folosești această combinație.
Pate de năut cu legume prăjite: rețetă simplă din 5 ingrediente. Cum faci cel mai bun pate de post
Pate de năut cu legume prăjite - cel mai bun pate de post. Rețeta simplă și rapidă din 4 ingrediente banale.
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Sushi, secretul japonezilor pentru longevitate. Bilic: Ne învață că e sănătos să mănânci pește crud. Sosul de soia, ridichea murată și wasabi împiedică multiplicarea bacteriană
Acesta este secretul japonezilor pentru longevitate. Alimentul care îți prelungește viața.
Ce se întâmplă în corp când mănânci sarmale cu smântână. Adevărul ascuns al acestei combinații. De ce să nu o mai faci
Matcha Latte: băutura verde care a cucerit generația tânără. Cum te ajută să slăbești. Așa se prepară corect
De ce această băutură japoneză a cucerit generația tânără. Iată cum o poți prepara corect și ce beneficii are pentru sănătate.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Consumul de brânză poate reduce riscul de demență. Colina, compusul care protejează creierul
Acest aliment sănătos reduce riscul apariției demenței. De altfel, previne și alte boli asociate cu îmbătrânirea.
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Trucul pe care îl vei adora
De ce să pui puțină lămâie peste cartofii prăjiți sau copți. Lămâia face minuni. Te vei îndrăgosti de această combinație.
Lapte cu miere și vanilie pentru somn liniștit și odihnitor
Pentru cei care se luptă cu nopți agitate, acest remediu simplu și delicios poate face minuni.
Ingredientul pe care trebuie să-l ceri scos din băuturile de la cafenea sau restaurant
Cum să închei corect un post. Alimentele ideale pentru digestie după post
De ce ar trebui să pui o lămâie taiată în dormitor înainte de culcare? Efectul e uimitor
Pune o lămâie tăiată în dormitor înainte de culcare și vezi ce se întâmplă peste noapte. Rezultatul de va uimi!