Sarea de mare vs. sarea de Himalaya, care este mai bună pentru sănătate. De care ar trebui să consumi

Sarea de mare vs. sarea de Himalaya este eterna dezbatere în ceea ce privește proprietățile celor două. Dar care este mai potrivită pentru sănătate.
În dezbaterea dintre sarea de Himalaya vs sarea de mare, există o serie de factori de luat în considerare înainte de a alege unul pentru noul condiment preferat.
Sare de mare vs. sarea de Himalaya
Deși sarea de Himalaya și sarea de mare au anumite caracteristici, există unele diferențe notabile între ele. Sarea de Himalaya se găsește în și în jurul regiunii Punjab din Pakistan. Timp de aproape 1.000 de ani, această formă colorată de rocă de sare a fost exploatată și folosită în această regiune, deși utilizarea sa poate data cu mult timp înainte.
Sarea de mare nu este extrasă din zăcăminte minerale, cum ar fi sarea de Himalaya sau sarea de masă, ci este extrasă direct din apa de mare, arată Organic Facts.
De ce diferă culoarea sării
Sarea de Himalaya este de culoare roz datorită culorii minereului de rocă, care este influențat în primul rând de concentrația bogată de fier. Acesta este motivul pentru care este adesea menționată ca sare roz de Himalaya. Sarea de Himalaya oferă o culoare și o aromă unice. Urmele de oxid de fier sau rugină explică nuanța sa vibrantă. Acest tip de sare include, de asemenea, minerale precum calciu, fier, magneziu, potasiu și multe altele.
Variind de la verde și roșu la gri sau negru-smoală, sarea de mare poate veni în multe nuanțe diferite. Deoarece poate fi extrasă din apa de mare din întreaga lume, diferitele compoziții minerale și alge pot schimba culoarea și aroma sării de mare.
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, compoziție chimică
Compoziția chimică a sării de Himalaya este compusă în principal din clorură de sodiu, deci este destul de asemănătoare cu sarea de masă și sarea de mare din punct de vedere chimic. Ambele săruri sunt săruri naturale și pot conține impurități minerale, cum ar fi niveluri ridicate de plumb și cupru, din cauza poluării mediului.
Vezi și: Sarcina la adolescente, fenomen îngrijorător. Pe ce loc se situează România în topul european
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, savoare
În ceea ce privește savoarea, nu există o mare diferență între Himalaya și sarea de mare. Tipurile mai mari, mai granulate de sare au un gust mai sărat. Ambele săruri au o aromă mai curată decât sarea de masă datorită conținutului lor mineral.
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, textură
Sarea de mare, care este extrasă din apa de mare, are o umiditate naturală și are o textură mai moale în comparație cu sarea de Himalaya. Se dizolvă mai ușor decât sarea de Himalaya atunci când este utilizată în alimente.
Textura sării de Himalaya tinde să fie mai grosieră decât la alte soiuri de sare, ceea ce o face să fie preferată pe anumite feluri de mâncare. Ambele tipuri de sare funcționează, precum și sărurile de finisare. Datorită texturii lor granulare, ele sunt utilizate în saramură și marinate.
Sarea de mare vs sarea de Himalaya, care este mai bună
Prelucrare: Înainte ca sarea de Himalaya să poată fi adăugată în siguranță în alimente, aceasta trebuie procesată și purificată, moment în care poate fi utilizată în același mod ca și sarea obișnuită.
Procesul de producție lasă această sare cu puține beneficii suplimentare față de sarea de masă, deși își păstrează culoarea roz. Între timp, sarea de mare este sare produsă de evaporarea apei de mare din cauza căldurii soarelui. Există mai puțin timp de procesare utilizat în producția sa.
Minerale: Sarea de Himalaya conține oxid de fier și alte minerale. Sarea de mare are, de asemenea, o anumită cantitate de minerale, cum ar fi potasiul, fierul și zincul.
Sulfați: Unii oameni susțin că soiurile mai întunecate de sare de mare au mai mulți sulfați, ceea ce poate fi benefic pentru organism.
Lămpi cu sare: Deși există unii care susțin că băile de sare de Himalaya și lămpile cu sare pot ajuta sănătatea în mai multe moduri - de la detoxifierea organismului până la protejarea sistemului respirator - există puține cercetări pentru a verifica aceste afirmații.
Nu există niciun beneficiu major pentru sănătate legat de utilizarea sării de Himalaya sau a sării de mare. Cu toate acestea, principalul beneficiu pentru sănătate este că ambele săruri naturale conțin o cantitate foarte mică de iod, spre deosebire de nivelurile mai ridicate de sare de masă iodată. Deci, mergeți mai departe și experimentați cu diferite săruri naturale pentru a găsi ceea ce vi se potrivește mai bine!
Dieta cu murături: cum să slăbești rapid și să îți crești imunitatea. Un singur castravete are doar 10 calorii
Scapă de mirosul de ceapă de pe mâini. 3 trucuri pe care trebuie să le încerci
Cum faci să dispară mirosul de ceapă de pe mâini. Iată câteva trucuri și sfaturi practice.
Carnea roșie slabă curăță intestinul și inima. Cum o consumi corect
Cel mai puternic medicament pentru creier. E natural! Creierul tău ruginește fără el
Care este diferența dintre laptele degresat și laptele light?
Crezi că știi ce bei? Adevărul despre laptele "light" vs. laptele "degresat" te va face să citești etichetele de acum.
Fibrele alimentare: cheia prevenției cancerului. Descoperirea care schimbă regulile nutriției
Cel mai bun tratament pentru constipație. Dr. Marius Sava: Trece repede prin intestin
Acesta este cel mai bun tratament pentru constipație. E atât de simplu și totuși mulți oameni nu îl știu sau nu țin cont de el.
Cum să gătești cartofii corect pentru a nu crește colesterolul: greșeala pe care multă lume o face
15 alimente care îți cresc nivelul de energie pe timpul zilei. Fără zahăr sau cafea. Cum să previi oboseala și epuizarea
Îndulcitorii artificiali fac mai mult rău decât o prăjitură întreagă. Cea mai sigură variantă pentru un dulce "nevinovat"
Smoothie cald pentru imunitate. Rețeta simplă pe care o vei iubi
8 băuturi care înlocuiesc ciocolata caldă plină de zahăr. Rețeta de care te vei îndrăgosti
Ce ascunde ciocolata caldă pe care o bei? Zahăr, calorii și... mult mai mult decât crezi. Rețete simple, delicioase și sănătoase.
Supă de pui CLARĂ. De ce îți iese supa albă, galbenă sau tulbure? De ce să pui albuș de ou. Trucul genial care îți repară supa de pui
Cel mai simplu sirop naturist pentru imunitate. 3 ingrediente din bucătăria ta
Cum să ții țânțarii la distanță. Trucuri care sigur funcționează
Cele 4 trucuri care țin țânțarii departe de tine și de casa ta.
5 rețete de supă cremă pentru sezonul rece, recomandate de nutriționiști
A băut o cană cu apă caldă și lămâie zilnic. Ce s-a întâmplat după 30 de zile e uimitor
Supa de pui: remediul tradițional al bunicilor pentru răceală. Cum ajută sistemul imunitar
Pască fără aluat. Chef Sorin Bontea, rețeta simplă care face furori. Cum trebuie puse stafidele CORECT
10 smoothie-uri sub 300 de calorii fără zahăr adăugat. Răsfăț sănătos plin de vitamine și minerale
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. 8 ingrediente care te salvează rapid
Cu ce să înlocuiești pesmetul, dacă nu îl ai în casă. Cele 8 soluții care te pot salva.