Cel mai bătrân om din lume a murit la 112 ani. Care a fost secretul longevității sale

Georgiana Ioniță |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel mai longeviv din lume, Chitetsu Watanabe, a decedat în Japonia la 112 ani.

Watanabe, care locuia la un azil din Niigata, s-a născut pe 5 martie 1907. El a fost confirmat oficial de Guinness World Record ca fiind cel mai în vârstă bărbat în viață pe 12 februarie, anul acesta. A murit duminică, 23 februarie, au declarat autoritățile din Niigata .

Conform recordului mondial Guinness, el s-a născut în Niigata și s-a mutat ulterior în Taiwan pentru a lucra la o plantație de trestie de zahăr. S-a întors în Japonia și a lucrat ca angajat la un birou agricol din Niigata până la pensionare.

Watanabe a murit înainte să poată revendica titlul de cel mai longeviv om. Avea doar patru ani timizi de palmares, acesta fiind deținut de japonezul Jiroemon Kimura, care s-a născut la 19 aprilie 1897 și a murit în vârstă de 116 ani și 54 de zile, în iunie 2013, potrivit Guinness.

Într-un interviu acordat unui ziar local în ianuarie 2019, Watanabe a spus că secretul pentru a trăi o viață lungă este „să nu te enervezi și să-ți păstrezi zâmbetul pe față", noteaza CNN.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel