Cele mai bune 12 remedii DE CASĂ pentru aciditate gastrică și arsuri la stomac

Dana Lascu |
Data publicării:
Banana. Foto: Pixabay
Banana. Foto: Pixabay

Dacă tot vorbim de masa de Înviere, vă dăm o listă de alimente pe care le aveți în casă și care vă pot potoli aciditatea gastrică și arsurile la stomac. 

Toți am suferit de aciditate gastrică sau arsuri la stomac la un moment dat. 

Simptomele frecvente sunt durerile severe la nivelul stomacului, arsurile, balonarea, sughițul, flatulența și refluxul acid. În timp ce răspunsul nostru imediat și natural este să căutăm acel antiacid atunci când suferim de aciditate, acesta nu vă va oferi o ușurare pe termen lung. 

În schimb, vă sugerăm să optați pentru aceste alimente pe care le avem în bucătărie pentru a vindeca și controla aciditatea și a vă îmbunătăți sănătatea generală a stomacului. 

1. Banane

Sunt bogate în potasiu și cresc producția de mucus în stomac, ceea ce previne formarea excesivă de acid și, de asemenea, combate efectele nocive ale producției excesive de acid.

2. Laptele rece

Calciul din laptele rece ajută la menținerea echilibrului Ph și ajută la o digestie adecvată, mai bine decât cel din laptele cald. Reduce aproape instantaneu senzația de arsură pe care o simțiți din cauza acidității și al refluxului acid. Calciul din lapte reduce, de asemenea, prevenirea acumulării de acid și, de asemenea, absoarbe excesul de acid produs.

3. Laptele bătut

Laptele bătut conține acid lactic care neutralizează aciditatea din stomac. Acidul lactic calmează în continuare stomacul acoperind mucoasa stomacului și reducând simptomele de iritație și de reflux acid.

4. Semințe de fenicul

Semințele de fenicul conțin un compus numit anetol care funcționează ca un agent calmant pentru stomac și previne spasmele și flatulența. De asemenea, este bogat cu vitamine, minerale și fibre dietetice care ajută procesul de digestie bună. Deoarece conține și proprietăți anti-ulcer și ajută la ameliorarea constipației.

Ele sunt, de asemenea, indicate gravidelor dar și mamelor care alăptează, deoarece se știe că cresc cantitatea de lapte matern. Semințele se mestecă.

5. Frunze de busuioc

Frunzele de busuioc ne stimulează stomacul să producă mai mult mucus care, la rândul său, ajută la ameliorarea arsurilor la stomac și a greaței care apare adesea cu aciditate. Mestecați 2-3 frunze de busuioc pentru a reduce la minimum acidul din stomac. Calmează esofagul inflamat și mucoasa stomacului cauzate de producția excesivă de acid gastric, au proprietăți anti-ulcer care reduc efectul acizilor gastrici și limitează producția de gaze. 

6. Suc de ananas

Beți un pahar de suc de ananas dacă ați luat o masă picantă și detectați simptome de aciditate. Sucul de ananas este un remediu încercat și testat pentru a preveni, precum și a reduce hiperaciditatea și arsurile la stomac. Ananasul conține bromelină, care este o enzimă care ajută la controlul nivelurilor de acid clorhidric din stomac și acționează pentru a preveni refluxul acid sever. Pe lângă sucul de ananas, sucul de aloe vera comestibil este, de asemenea, cunoscut ca fiind un agent de calmare și un remediu natural pentru ameliorarea arsurilor la stomac.

7. Migdale crude

Migdalele crude sunt un remediu natural pentru ulcer și arsuri la stomac, pentru că sunt bogate în uleiuri naturale care calmează și neutralizează acidul din stomac. Conținutul ridicat de fibre al nucii ajută și la procesul de digestie. Pe lângă migdalele crude, puteți bea și lapte de migdale pentru a vă menține sănătatea stomacului. Migdalele și bananele, atunci când sunt luate împreună, pot fi un antidot perfect pentru aciditate. 

8. Frunze de mentă

Menta ajută la scăderea conținutului de acid al stomacului și îmbunătățește digestia. Mestecați câteva frunze de mentă pentru a controla și calma aciditatea sau fierbeți câteva frunze și beți apa odată ce se răcește pentru sănătatea stomacului și a intestinului.

9. Cuișoare

Cuișoarele au proprietăți alcaline și carminative (previn formarea de gaze) și ajută la îndepărtarea efectelor excesului de acid produs în stomac și tractul gastro-intestinal. Le puteți ronțăi.

10. Ghimbir

Gingerolii sunt principalul ingredient găsit în ghimbir, care îi conferă proprietăți curative, indiferent dacă este vorba de tuse, răceală sau de diverse afecțiuni digestive și intestinale. Ghimbirul are proprietăți care distrug aciditatea care declanșează bacteriile pylori, scade inflamația, tai greața și calmează mușchii stomacului.  Când suferiți de indigestie severă și aciditate, combinați 1 lingură de ghimbir, una de suc de lămâie cu 2 linguri de miere, dizolvate în apă caldă. Vă va ajuta să reduceți simptomele acidității, să vă mențineți metabolismul puternic și să vă ameliorați slăbiciunea și durerea asociate acidității.

11. Usturoi

Poate veți fi surprins să aflați că usturoiul este un remediu natural excelent în tratamentul indigestiei, dacă e consumat cu moderație! Conține antioxidanți, ceea ce îl face în mod evident un campion al sănătății inimii, dar este la fel de puternic ca și un antidot la aciditate. Usturoiul crud ucide microorganismul patogen care este un vinovat major în provocarea gastroenteritei. Dar dacă veți consuma prea mult usturoi vă puteți trezi cu arsuri la stomac. În acest caz, unul sau două cuișoare pot ajuta.

12. Agrișe

Agrișele au un efect calmant general asupra corpului nostru. Conțin o cantitate mare de vitamina C, care ajută la vindecarea mucoasei stomacului „rănit” și a esofagului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel