Centru de Psihologie Clinică pentru copiii cu nevoi speciale, inaugurat în Buzău

Adisa Codruț |
Data publicării:
Autismul ar putea avea drept cauză moștenirea genetică     FOTO: pixabay.com
Autismul ar putea avea drept cauză moștenirea genetică FOTO: pixabay.com

Un Centru de Psihologie Clinică pentru copiii cu nevoi speciale a fost inaugurat miercuri, 2 octombrie, în Buzău, la iniţiativa asociaţiei "Micul Îngeraş".

Psihologie clinică. Centrul de Spihologie Clinică pentru copiii cu nevoi speciale, inaugurat miercuri, 2 octombrie, în Buzău, are ca obiectiv sprijinirea copiilor cu autism, cu sindromul Down, a copiilor hiperkinetici şi a celor care prezintă diferite forme de întârziere mentală sau de limbaj prin desfăşurarea unor şedinţe de terapie ABA (Applied Behaviour Analysis).

"Inaugurarea acestui centru vine în sprijinul unor copii care au nevoie de suportul întregii comunităţi locale", a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, potrivit Agerpres.

Potrivit organizatorilor, metoda ABA este un program de învăţare care îşi propune să modifice comportamentul copilului cu autism, în mod sistematic şi intensiv, obiectivul final fiind integrarea socială a copilului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel