Centrul de Excelență în Boli Hepatice de la Sanador face un an. Prof dr Irinel Popescu: pacienții au nevoie de asemenea centre

DCMedical Team |
Data publicării:
EXCLUSIV
Acad prof dr Irinel Popescu și robotul cu care operează la Spitalul  Clinic Sanador
Acad prof dr Irinel Popescu și robotul cu care operează la Spitalul Clinic Sanador

Centrul de Excelență în Boli Hepatice din cadrul Spitalului Sanador din București împlinește un an de existență.

Aniversarea unui an de existență a Centrului de Excelență în Boli Hepatice din cadrul Spitalului Sanador din București a constituit tema unei emisiuni din seria Interviurilor DC News și DC Medical. Un astfel de centru a apărut sub coordonarea prof dr Irinel Popescu, ”părintele transplantului și chirurgiei hepatice din România”.

”În momentul de față, bolile hepatice nu se mai tratează de un singur medic sau d eo singură specialitate, ci de mai multe și periplul unui pacient cu activitate hepatică începe la Gastroenterologie, la hepatolog, după aceea ajunge la Investigații, la Imagistică, la probe de laborator. Și în final, unii ajung și la diverse proceduri de radiologie intervențională și altele de natură chirurgicală. Acesta a fost un motiv pentru care viziunea de la bun început a fost de centru integrat în care să existe toate aceste specialități care, împreună, să ofere pacientului toată gama de procedee disponibile”, a explicat prof dr Irinel Popescu.

Multe dintre bolile hepatice, a mai precizat specialistul, sunt afecțiuni cronice în care pacientul necesită  monitorizare continuă, tot timpul vieții. Ciroza hepatică și steatoza hepatică sunt două dintre exemplele date de prof Irinel Popescu.

Scopul unui astfel de centru este de a depista precoce leziuni potențial agresive pentru viața bolnavului în cadrul aceleiași echipe pluridisciplinare care a luat pacientul în evidență. Noțiunea de ”centru de excelență” înseamnă, adaugă profesorul Popescu, ”focalizarea unor oameni pe o anumită categorie de leziuni specifice de tot restul. Nu mai e moda generalistului care le știe pe toate, le face pe toate.

În toată lumea se merge pe această supraspecializare din ce în ce mai îngustă, dar cu rezultate din ce în ce mai bune. (...) Pacienții au nevoie de asemenea centre”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel