Certificatul verde: ar putea fi aprobat prin asumarea răspunderii Guvernului sau o sesiune extraordinară a Parlamentului

Angela Sabău |
Data actualizării: | Data publicării:
Certificatul de vaccinare virtual   FOTO pexels
Certificatul de vaccinare virtual FOTO pexels

Premierul Nicolae Ciucă admite că certificatul verde ar putea fi aprobat prin asumarea Guvernului sau într-o sesiune extraordinară a Parlamentului.

Premierul Nicolae Ciucă spune că admite posibilitatea introducerii obligativităţii certificatului verde, fie prin adoptarea într-o sesiune extraordinară a Parlamentului, fie prin asumarea răspunderii Guvernului.

El a declarat că, în cazul în care situaţia o impune, Parlamentul ar putea fi convocat în sesiune extraordinară pentru a dezbate legea privind introducerea certificatului verde. Declarația a fost făcută în cadrul unei emisiuni la TVR 1.

"Fiecare dintre aceste variante se găseşte pe masă şi, în felul acesta, dacă situaţia o va impune, vom face apel la Parlament să intre în sesiune extraordinară şi să adoptăm una dintre ele - fie legea care există acum, cu amendamentele necesare, fie o asumare la nivelul Guvernului, astfel încât să putem să avem acest certificat COVID", a afirmat Ciucă, citat de Agerpres.

Premierul a fost întrebat despre unele opinii vehiculate în mass-media potrivit cărora asumarea răspunderii Guvernului ar fi o capcană care i-ar putea fi întinsă din punct de vedere politic. "Dacă vom salva cât mai multe vieţi şi prin această decizie vor muri cât mai puţini oameni, nu este o capcană pentru mine. Nu cred că ar fi o capcană pentru nimeni. Important este să prevaleze siguranţa şi sănătatea cetăţeanului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel