Chef Dumitrescu, despre BOLILE pe care le-a descoperit: Sunt pilaf. Excesele se plătesc, e BOALA porcului

Giorgiana Croitoru |
Data actualizării: | Data publicării:
Chef Dumitrescu - Foto: Intagram Florin Dumitrescu
Chef Dumitrescu - Foto: Intagram Florin Dumitrescu

Chef Florin Dumitrescu a vorbit despre problemele de sănătate pe care le dezvoltăm din cauza alimentației, dar și despre afecțiunile sale.

George Buhnici a lansat o teorie care spune așa: "Fiecare leu pe care-l economisești la mâncare în tinerețe, îl dai cu dobândă pe pastile în partea a doua și a treia a vieții"

"Din experiențele oamenilor din jurul meu, da, sunt de acord. Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme. Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă. 

Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele.

Și am și de la bucătărie, pentru că de la 16 ore în picioare, în perioada de creștere... tot ce e în exces plătești. Mai ales la mâncare", a declarat chef Florin Dumitrescu, în podcastul lui George Buhnici de la Youtube.

Florin Dumitrescu rupe tăcerea despre PÂINE: Vrei să te fac să NU mai mănânci pâine NICIODATĂ?

Boala pe care a descoperit-o Florin Dumitrescu la 16 ani

 

"Eu la 16 ani nu mâncam! Gustam. Și munca în bucătărie îți desface stomacul într-un mod ciudat. Eu la 16 ani am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, păcălit de miros și crede că el mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și aii senzația că poți să o duci la nesfârșit.

Dar când ai ieșit din miros te lovește foamea, bineînțeles, și primul lucru pe care-l bagi în gură îți ajunge. Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61 - 62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam.

La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat.

Eu am fost copilul care a mâncat legumele din ciorbă, nu le dădeam la o parte, mi-a plăcut verdeața, pătrunjelul. Mi se pare că este mult mai interesant să mănânc legume care au gust diferit, decât să mănânc o bucată de carne care are mereu același gust. Chestia e că trebuie să-ți găsești fericirea în doze mici. (...)

Mie nu-mi place mișcarea vegană. E absurd! Am perioade. E post, poate vreau să-l țin, nu mănânc carne, mi se face poftă, o mănânc. Nu mâncam carne în fiecare zi când eram mici, dar dacă acum ne permitem e boala porcului.

Boala porcului e: gută, diabet, atunci când de la mâncare ajungi să suferi", a povestit Florin Dumitrescu.

Adevărul despre ADITIVII pe care-i mâncăm zilnic. "Sunt cancerigeni" și "eticheta VERDE", înțelese GREȘIT. Ce e NITRITUL de sodiu

Dieta wushu: Ești alt om! Te poți lăsa și de fumat așa

 

"Eu nu sunt cel mai bun exemplu, că am 35 de ani și arăt a 40 și ceva. Eu beau cafea dimineața, nu prea mănânc. Dar m-a învățat cineva ceva, pentru că eu, după filmări, îi fac un set de analize ca să văd ce suplimente trebuie să iau ca să mă repun în formă. Și mi-am făcut un set de analize, eram dat peste cap total: început de pancreatită, început de diabet, început de multe.

Și-mi zice nenea ăsta: tu poți să iei suplimentele, sau poți să mai faci o chestie să-ți dai reset la corp. Cum adică? Dieta wushu!

Luptătorii wushu, arte marțiale, dimineața pe stomacul gol bagă 2 litri de apă. Imediat ce te-ai trezit, ai luat paharele, calculezi 2 litri, le bei, te poți lăsa și de fumat. Schimbă organismul, schimbă gustul, schimbă tot. Bei 2 litri, îți iei o oră să stai la baie, dar într-o lună ești alt om", a mai spus el.

 

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel