Chirurg celebru, despre comoara cea mai de preț a poporului român

Dana Lascu |
Data publicării:
Acad.prof.dr Dan Mircea Enescu
Acad.prof.dr Dan Mircea Enescu
  • Acad.prof.dr Dan Mircea Enescu

Un mare chirurg, care a pus bazele chirurgiei plastice și reparatorii la copii în România, a explicat, în exclusivitate la Interviurile DC MEDICAL, că poporul român are o particularitate incredibilă care-l face, în anumite ocazii, să dea genii. El a subliniat și că ar trebui să profităm de asta.

Un chirurg celebru a vorbit despre comoara cea mai de preț a poporului român. Invitat la Interviurile DC MEDICAL, prof.dr. Dan Mircea Enescu, vicepreședintele Academiei de Științe Medicale și președintele Societății de Arsuri a Asociației Chirurgilor Plasticieni din România, care a participat la jumătatea lunii octombrie la Summitul Mondial al Sănătății de la Berlin, a vorbit și despre ce are particular mai important poporul român.

Eu am o idee fixă ca să spun așa. Materialul genetic al acestei țări. Deci, ce avem noi mai important este materialul nostru genetic. Acele lucruri inestimabile, caracteristice, trăsăturile. Sunt acele lucruri care fac, de exemplu, ca să dau unul, ca o fată din Brăila sau Galați, nu mai știu exact, să se antreneze într-o băltoacă și apoi să se ducă la (Olimpiada din 2000 de la, n.r.) Sydney și să câștige două medalii olimpice. Adică domnișoara (Diana, n.r.) Mocanu, pe vremea aceea. Vă dați seama ce genă extraordinară. Gândiți-vă cu cine s-a bătut! Ceilalți ce aveau? Ce antrenamente aveau, ce dieteticieni, ce oameni de structură, că fibra e lungă, e scurtă... Ea, pur și simplu s-a dus acolo și în ce curse? 50 și 100 (de metri, probe de înot unde a luat medalii de aur n.r.). A reușit să facă treaba asta. Deci, avem niște lucruri!” a arătat prof.dr. Dan Mircea Enescu. 

Genii, în ciuda condițiilor nefavorabile

Cunoscutul chirurg, spune că aceasta este particularitatea națiunii: aceea ce a găsi breșe și, în ciuda sistemului câteodată precar și neomogen în care trăim, în care să ne facem remarcați. 

Uitați, iau zilele trecute, că nu s-a terminat atunci, un băiat care juca ping-pong în fundul curții cu tatăl lui, a ajuns pe locul doi, e campion european, deci i-a bătut pe toți, campioni europeni, mondiali, i-a luat la rând. Asta este gena, gena aceasta care ne face să fim speciali. Adică, e adevărat că nu avem sistem, poate că sistemul nostru este destul de precar câteodată, neomogen, dar în clipa când găsim acea breșă dăm genii, care chiar depășesc nivele și care chiar reușesc să se bată cu lumea”.

Exact pe același model, aplicat însă în specializarea sa, s-a remarcat e plan mondial și profesorul Dan Mircea Enescu. El spune că, încă de acum 30 de ani, de fiecare dată când prezenta la congrese și reuniuni internaționale cazurile pe care le rezolvă, străinii se uitau la el siderați pentru că nu înțelegeau cum le poate rezolva. Iată de ce: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel