Cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni. Cum să le folosești

Cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni. Câteva metode pentru a le folosi.
Cele cinci beneficii pentru sănătate ale frunzelor de căpșuni de care te poți bucura. Cei mai mulți oameni sunt obișnuiți să se bucure de acest fruct roșu, care poate fi preparat într-o varietate de moduri: în salate, gemuri, prăjituri, sosuri și multe altele. Dar cercetările sugerează că frunzele căpșunilor sunt nutritive, astfel încât fructul în sine nu este singura modalitate de a profita de beneficiile pentru sănătate ale căpșunilor.
Frunzele de culoare verde închis care formează un cerc asemănător unei coroane în jurul vârfului căpșunii sunt, de asemenea, o sursă de nutrienți.
Frunzele căpșunilor pot fi folosite în ceai pentru a profita de beneficiile lor antioxidante și antiinflamatorii.
Frunzele căpșunilor, bogate în antioxidanți
Cercetătorii au observat, într-o analiză din iunie 2016 din Antioxidants, beneficiile frunzelor de căpșuni și valoarea lor nutrițională și medicinală. Aceștia au constatat că frunzele sunt bogate în compuși bioactivi, antioxidanți și agenți antiinflamatori, notează Live Strong.
Funzele căpșunilor sunt bogate în vitamina C
Fructul roșu rubiniu este o sursă bogată de vitamina C - doar cinci căpșuni medii au aproximativ 40% din valoarea zilnică a vitaminei - dar și frunzele sunt, de asemenea, conform unui raport din noiembrie 2020 în Molecules.
Frunzele căpșunilor conțin proprietăți antimicrobiene
Folosind dovezi agregate, lucrarea Antioxidants sugerează că frunzele de fructe de pădure sub orice formă (de exemplu, în ceaiul de frunze de căpșuni) pot promova funcționarea sănătoasă în organism.
Un articol publicat în aprilie 2014 în Journal of Agricultural and Food Chemistry a constatat că frunzele de căpșuni pot conține compuși care posedă proprietăți benefice pentru sănătate, precum și apărări împotriva agenților patogeni microbieni, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține această afirmație.
Potrivit Universității Bellarmine, o specie asemănătoare căpșunului numită Potentilla indica, "căpșunul simulat" sau "căpșunul indian", conține frunze care au fost zdrobite și folosite în scopuri medicinale pentru arsuri, furuncule, abcese, mușcături de insecte și altele.
Vezi și: Desert imprimat în 3D, din șapte ingrediente. Cercetător: O nutriție personalizată
Frunzele căpșunilor promovează sănătatea digestivă
Unul dintre cele mai bune lucruri despre frunzele de căpșuni, în comparație cu alte frunze, asta este, este că acestea conțin un compus chimic numit taninuri. Taninurile sunt bio-molecule care se leagă de proteine, aminoacizi și alcaloizi și alte câteva lucruri care au un nivel scăzut al pH-ului (sau, mai simplu spus, acid) care ne pun stomacul la muncă grea și îl pot stresa.
De aceea, consumul unui ceai din frunze de căpșuni ne poate ajuta să ne ferim stomacul de durerile cauzate de excesul de aer (balonare), de acizi sau de crampele stomacale cauzate de stres. În plus, deoarece ceaiul are proprietăți diuretice (poate stimula urinarea), poate fi folosit pentru a trata diareea, problemele intestinale și urinare.
Frunzele căpșunilor, conținut de vitamine și minerale
Nu numai fructele, ci și frunzele de căpșuni sunt de asemenea nutritive. Acestea conțin cantități mari de vitamina C (de fapt, sunt considerate a fi cea mai mare sursă de vitamina C disponibilă în natură), fier și calciu, care sunt micronutrienți esențiali pentru menținerea sănătății generale a organismului. De la protejarea organismului nostru împotriva răcelii și a altor toxine dăunătoare, prin creșterea eficienței sistemului imunitar, la creșterea rezistenței oaselor noastre, ajutând astfel la prevenirea osteoporozei, până la îmbunătățirea producției de hemoglobină, precum și a cantității de globule roșii din corpul nostru, notează Dr. Health Benefits.
Cum se folosesc frunzele de căpșuni
Poți folosi frunzele de căpșuni la fel cum ai folosi orice altă frunză verde. Iată câteva idei pentru a vă ajuta să începeți:
Adăugați-le la o salată proaspătă
Amestecați-le în smoothie-uri
Folosiți-le ca garnitură
Amestecați-le într-un pesto
Pregătiți ceai din frunze de căpșuni, spălând frunzele de orice resturi și apoi infuzându-le în apă clocotită timp de câteva minute
Pregătiți apă infuzată cu căpșuni folosind nu numai fructele, ci și frunzele.
-
-
-
-
-
Renunțarea la fumat, impact asupra creierului14.10.2025, 15:47
6 ceaiuri care îți relaxează corpul și mintea înainte de culcare. Soluția naturală pentru insomnie
Un somn liniștit poate începe cu un simplu obicei de seară, bazat pe plante care te ajută să te relaxezi și să te eliberezi de stres.
Buze crăpate: soluția care le repară în câteva minute. Ai ingredientul chiar în bucătărie
Lapte auriu, băutura minune care combate stresul și insomnia. Te scapă de balonare. Rețeta asta e virală
Consumul de cuișoare, beneficii. 11 motive pentru care să le incluzi în dieta zilnică
Acest condiment care te protejează de infecții, reglează glicemia și te scapă de tuse, are efect antibacterian și antiinflamator.
Anghinarea, superalimentul care poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului. Combate balonarea
Acest superaliment poate îmbunătăți sănătatea intestinului și a creierului.
Ce se întâmplă dacă bei ceai de hibiscus zilnic. 8 beneficii pentru sănătate neașteptate
Uleiul care reduce inflamația din organism. Cercetătorii spun că ar putea fi secretul unei vieți mai sănătoase
Acest ulei reduce semnificativ inflamația din organism. Pur și simplu mătură deșeurile.
Leguma care distruge cancerul și regenerează celulele. Curăță corpul de toxine
Alimentul care te protejază de cancer. Conține "antioxidantul suprem". Atacă celulele canceroase fără să le afecteze pe cele sănătoase
Ceaiul verde, efect asupra cancerului hepatic. Descoperiri cheie dintr-un studiu medical de la Universitatea Hiroshima
Ceaiul care șterge riscul de cancer hepatic. Curăță ficatul.
6 motive să bei matcha în fiecare zi. Face minuni!
Cătina, planta cu peste 200 de compuși benefici. Protejează ficatul, creierul și pielea
Leacurile bunicii revin: 5 remedii naturiste care chiar funcționează, confirmate de știință
5 plante medicinale care chiar funcționează (confirmate de știință).
Planta care îți poate ușura respirația și calma tusea natural
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde
Cel mai sănătos suc pentru inimă. Până la de trei ori mai mulți antioxidanți decât ceaiul verde.
Alimentul poate scăpa milioane de oameni de diabet și boli de inimă
Acest aliment poate preveni diabetul și bolile de inimă. E plin de fibre și reduce colesterolul și scade inflamația.
Ginkgo biloba poate accelera recuperarea creierului în primele săptămâni după AVC
Tot ce trebuie să știi despre semințele de chia. 5 beneficii dacă le consumi zilnic
Folosite de mii de ani, semințele de chia continuă să impresioneze prin potențialul lor nutritiv și versatilitatea lor în alimentație.
Un ingredient simplu îți poate salva mintea și corpul după 60 de ani. Fructul recomandat de experții de la Harvard
Reduc inflamația, protejează creierul și încetinesc îmbătrânirea. Și tot ce trebuie e să mănânci asta zilnic.
Vrei o minte mai ascuțită? Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul
Acest aliment consumat dimineața îți stimulează creierul. Repară celulele neuronale.
Sucul de soc, beneficii pentru diabetici. Scade nivelul de zahăr din sânge și arde grăsimile
Acest suc delicios scade glicemia și topește grăsimea. Previne și alte boli.
Cum transformi ceaiul în medicament pentru răceală
Cum transformi ceaiul obișnuit în medicament pentru răceală. Iată câteva trucuri simple cu efecte uimitoare.