Focar de coronavirus. Cine este pacientul zero din Spitalul de Urgență din Slatina

EXCLUSIV
Coronavirus
Coronavirus

Cătălin ROTEA, managerul SJU Slatina, a declarat, pentru DC Medical, că încă nu se cunoaște pacientul zero și este în curs o anchetă epidemiologică cu privire la focarul de coronavirus  din unitatea spitalicească. 

În presă s-a vehiculat că pacientul zero ar fi un bărbat care s-a prezentat la camera de gardă cu un deget tăiat.

"Avem un pacient care s-a internat  la secția de Chirurgie Plastică în data de 31 mai cu o fractură la deget. Nu avea niciun fel de simptome. Vineri, pe 5 iunie, când trebuia să fie externat, acesta a prezentat febră. Ulterior a fost testat pentru virusul SARS-COV2 și a fost depistat ca pozitiv", a declarat managerul SJU Slatina pentru DC Medical. 

Ulterior, au fost testați toți pacienții de pe secția de Chirurgie Plastică, unde, au fot descoperite încă trei cazuri de COVID. 


Potrivit managerului SJU Slatina, ulterior, după descoperirea cazurile celor patru pacienți internați pe secția Chirurgie Plastică și depistați cu COVID-19, conducerea unității sanitare a decis testarea întregului personal medical de pe secție, dar și din secția ATI, care a intrat în contact cu pacienții internați.


"În data de 07.06.2020, 32 de persoane, angajați ai secției Chirurgie Plastică și ATI, (care au intrat în contact cu pacienții secției Chirurgie Plastică, confirmați Covid – 19), au fost testate pentru depistarea infecției Covid – 19. Din totalul probelor prelevate: 28 rezultate au fost negative și 4 rezultate pozitive (două asistente și două infirmiere, angajate ale secției Chirurgie Plastică)"

 

 

         

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel