Cine nu trebuie să mănânce roșii. Dacă ai boala asta, renunță la roșii

Persoanele care suferă de această problemă nu ar trebui să consume roșii. Le agravează simptomele.
Roșiile sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de acid, care poate irita mucoasa stomacului și poate accentua disconfortul asociat cu ulcerul gastric.
O roșie medie conține 12.3 miligrame de calciu, 13.5 miligrame de magneziu, 29.5 miligrame de fosfor și 292 miligrame de potasiu. În timp ce multe alimente își pierd o parte din valoarea lor nutritivă când sunt gătite, roșiile își păstrează strâns vitaminele și mineralele. Deși este un fruct sănătos care îmbunătățește orice tocăniță, paste sau sandwich grill, există încă unele situații în care roșiile ar putea fi mai bine evitate, mai ales de persoanele care suferă de ulcer gastric.
Ce favorizează apariția ulcerului gastric
Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și Renale (NIDDK) raportează că aproximativ 1% până la 6% din americani sunt afectați de ulcere la stomac, sau ulcere peptice, care nu este același lucru cu gastrita. Din toate cauzele ulcerului gastric – sau răni care se dezvoltă în interiorul mucoasei stomacului – utilizarea de AINS sau infecția bacteriană cu H. pylori sunt cel mai adesea responsabile.
Persoanele care fumează, adulții mai în vârstă sau cei care au o istorie de ulcere peptice tind să fie mai predispuse la această afecțiune. Pentru unele persoane, ulcerul gastric poate veni cu simptome gastrointestinale neplăcute și anumite alimente pot face doar lucrurile mai rele, inclusiv roșiile.
Roșiile, nerecomandate pentru persoanele cu ulcer
Roșiile cauzează arsuri la stomac în cazul persoanelor cu ulcer - FOTO: Freepik@zinchevych
Deși unii pacienți se prezintă ca asimptomatici, persoanele cu ulcere la stomac pot experimenta dureri abdominale, balonare, greață, râgâieli sau senzații de plenitudine excesivă după masă.
O acumulare de acid în tractul gastrointestinal este considerată a contribui la dezvoltarea ulcerului peptic. Alimentele cu o concentrație mare de acid adaugă în continuare la această acumulare de acid, iar roșiile sunt un astfel de aliment.
Vezi și: Cancerul pe care l-a avut Michael Douglas. Dr. Ciprian Cristescu: Fără simptome nu îți dai seama
Consumul de roșii poate crește riscul de a dezvolta ulcere la stomac în primul rând, dar pot acționa și împotriva celor dintre noi care le au deja.
Anumite medicamente pe bază de prescripție, cum ar fi inhibitorii de pompe protonice sau blocanții de H2, pot fi utilizate pentru a accelera vindecarea și a scădea producția de acid la nivelul stomacului.
Cu toate acestea, experții afirmă că produsele din roșii pot contracara efectele acestor medicamente și, în schimb, pot declanșa simptome similare cu arsura de stomac. De asemenea, intrând în categoria fructelor foarte acide pe care poate dori să le evitați sunt lămâile, grapefruitul și portocalele, potrivit AARP.
-
-
-
-
-
Menopauza crește riscul de boli cardiovasculare26.08.2025, 20:56
Boala silențioasă care crește riscul de deces prin boli de inimă și cancer cu 50%
Patru semne ale cancerului pe care nu trebuie să le ignori. Sunt steagul roșu
Acestea sunt patru semne majore ale cancerului pentru care ar trebui să mergi la medic chiar dacă ești tânăr. Sunt steagul roșu.
Motivele pentru care ai o stare de greață constantă. Cum o tratezi și când să mergi la doctor
Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
Dieta care alimentează cancerul. E un trio periculos care duce la apariția cancerului
Această dietă alimentează cancerul. Afectează grav sănătatea intestinului. În plus, în combinație cu o bacterie are efecte catastrofale.
Chisturile pancreatice, ce sunt și când devin canceroase. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Criterii de risc: durerea, icterul, markerii tumorali
Ce sunt chisturile pancreatice. Când devin acestea canceroase și de ce mortalitatea pacienților este ridicată.
"Există și colonoscopie virtuală". Dr. Eduard Dănăilă: Se administrează aer. Colonul se vede aproape în totalitate
Un simplu test poate preveni unul dintre cele mai frecvente tipuri de cancer. "E mai puțină durere, mai puțin stres, mai puțină implicare emoțională".
Pilula contraceptivă nu crește riscul de cancer hepatic, arată un studiu amplu
Cancerul care se răspândește alarmant. Nu există niciun avertisment.
Legătura dintre bacteriile orale și riscul de cancer colorectal în funcție de localizare. Două bacterii cresc riscul de cancer colorectal
Aceste două bacterii localizate în cavitatea bucală cresc semnificativ riscul de cancer colorectal.
Cauzele pierderii inexplicabile în greutate: când devine îngrijorătoare. Când corpul tău îți trimite semnale prin kilogramele pierdute
Pierderea neintenționată în greutate poate ascunde afecțiuni medicale grave care necesită o atenție deosebită din partea medicului.
Statinele, efect în boala hepatică cronică. Ar putea fi utilizate împotriva cancerului hepatocelular și progresiei fibrozei hepatice
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
Combinația letală care îți distruge ficatul
Alimentul care poate cauza gaze. Compusul care afectează digestia
Acest aliment sănătos poate provoca gaze. Îți afectează digestia și balonează.
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute
Cel mai simplu truc pentru a scăpa de balonare în 10 minute. De ce trebuie să ții cont.
Statul îndelungat pe toaletă, asociat cu problemele de sănătate
Ce trebuie să știi despre statul pe toaletă. Riscurile mortale la care te expui.
Bolile inflamatorii intestinale, afecțiuni sistemice cu impact digestiv, hepatic și cutanat. Dr. Răzvan Iacob: Inflamația digestivă să fie stăpânită
Prioritate la toaletă oriunde în țară. Cine are acest drept.
Un medic dezvăluie cele 7 boli care apar imediat după sărbători: Se agravează imediat
Un medic dezvăluie 7 boli care se agravează după sărbători. Mesele de sărbători pot face mai mult rău decât ai crede.
Legătura dintre sănătatea intestinală și anxietatea generalizată. Noi metode de combatere a anxietății prin îmbunătățirea sănătății intestinale
Intoleranța la gluten și boala celiacă: semnul care face diferența. Nu-l mai ignora!
Glutenul: prieten sau dușman? Ce trebuie să știi despre intoleranța la gluten și boala celiacă înainte să renunți la pâine sau paste.