Cine nu trebuie să mănânce roșii. Dacă ai boala asta, renunță la roșii

Persoanele care suferă de această problemă nu ar trebui să consume roșii. Le agravează simptomele.
Roșiile sunt cunoscute pentru conținutul lor ridicat de acid, care poate irita mucoasa stomacului și poate accentua disconfortul asociat cu ulcerul gastric.
O roșie medie conține 12.3 miligrame de calciu, 13.5 miligrame de magneziu, 29.5 miligrame de fosfor și 292 miligrame de potasiu. În timp ce multe alimente își pierd o parte din valoarea lor nutritivă când sunt gătite, roșiile își păstrează strâns vitaminele și mineralele. Deși este un fruct sănătos care îmbunătățește orice tocăniță, paste sau sandwich grill, există încă unele situații în care roșiile ar putea fi mai bine evitate, mai ales de persoanele care suferă de ulcer gastric.
Ce favorizează apariția ulcerului gastric
Institutul Național de Diabet, Boli Digestive și Renale (NIDDK) raportează că aproximativ 1% până la 6% din americani sunt afectați de ulcere la stomac, sau ulcere peptice, care nu este același lucru cu gastrita. Din toate cauzele ulcerului gastric – sau răni care se dezvoltă în interiorul mucoasei stomacului – utilizarea de AINS sau infecția bacteriană cu H. pylori sunt cel mai adesea responsabile.
Persoanele care fumează, adulții mai în vârstă sau cei care au o istorie de ulcere peptice tind să fie mai predispuse la această afecțiune. Pentru unele persoane, ulcerul gastric poate veni cu simptome gastrointestinale neplăcute și anumite alimente pot face doar lucrurile mai rele, inclusiv roșiile.
Roșiile, nerecomandate pentru persoanele cu ulcer
Roșiile cauzează arsuri la stomac în cazul persoanelor cu ulcer - FOTO: Freepik@zinchevych
Deși unii pacienți se prezintă ca asimptomatici, persoanele cu ulcere la stomac pot experimenta dureri abdominale, balonare, greață, râgâieli sau senzații de plenitudine excesivă după masă.
O acumulare de acid în tractul gastrointestinal este considerată a contribui la dezvoltarea ulcerului peptic. Alimentele cu o concentrație mare de acid adaugă în continuare la această acumulare de acid, iar roșiile sunt un astfel de aliment.
Vezi și: Cancerul pe care l-a avut Michael Douglas. Dr. Ciprian Cristescu: Fără simptome nu îți dai seama
Consumul de roșii poate crește riscul de a dezvolta ulcere la stomac în primul rând, dar pot acționa și împotriva celor dintre noi care le au deja.
Anumite medicamente pe bază de prescripție, cum ar fi inhibitorii de pompe protonice sau blocanții de H2, pot fi utilizate pentru a accelera vindecarea și a scădea producția de acid la nivelul stomacului.
Cu toate acestea, experții afirmă că produsele din roșii pot contracara efectele acestor medicamente și, în schimb, pot declanșa simptome similare cu arsura de stomac. De asemenea, intrând în categoria fructelor foarte acide pe care poate dori să le evitați sunt lămâile, grapefruitul și portocalele, potrivit AARP.
-
Fumatul crește riscul tuturor subtipurilor de diabet de tip 215.09.2025, 14:42
-
-
Trucul banal care scade rapid hipertensiunea arterială15.09.2025, 13:20
-
-
Testul de respirație care depistează diabetul în câteva minute15.09.2025, 10:56
Cancerul pancreatic, subdiagnosticat. Simptomele la care să fii atent
Acest tip de cancer, denumit și cancerul tăcut, este deseori diagnosticat greșit.
Alimentele care îți distrug ficatul și creierul. Perturbă și producția de insulină
Aceste alimente prezente pe mesele multora dintre noi ne distrug ficatul și creierul. De altfel, perturbă și producția de insulină.
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Reface flora intestinală
Asta îți schimbă totul în sănătatea intestinului. Descoperirea care te va surprinde complet. Reface flora intestinală.
Cancerul colorectal în rândul tinerilor, semnele care pot salva vieți. Detaliile care nu trebuie ignorate
Cancerul colorectal lovește tot mai mulți tineri sub 50 de ani, iar simptomele timpurii pot fi fatale dacă sunt ignorate.
Durerea de ficat: Cauze, simptome și când să ceri ajutor medical
"Am avut gaze și m-am balonat în ultimele luni". Ce este sindromul intestinului permeabil
Statinele, efect în boala hepatică cronică. Ar putea fi utilizate împotriva cancerului hepatocelular și progresiei fibrozei hepatice
Statinele au un efect major asupra ficatului. Pot vindeca o boală gravă.
Ce faci dacă te doare stomacul din senin. 4 cauze pe care să nu le ignori niciodată
Colecistectomia: cum se schimbă viața după îndepărtarea vezicii biliare?
Legătura dintre sănătatea intestinală și anxietatea generalizată. Noi metode de combatere a anxietății prin îmbunătățirea sănătății intestinale
Chisturile pancreatice, preocupare în gastroenterologie. Prof. dr. Cristian Gheorghe: Se malignizează. Nu toate trebuie operate
Aceste chisturi se pot transforma în cancer. Sunt o amenințare reală.
Boala silențioasă care crește riscul de deces prin boli de inimă și cancer cu 50%
Un simptom frecvent după masă poate semnala risc crescut de cancer mortal
Alimentele care ar putea preveni cancerul. Carnea, în prim-plan
Semnul ignorat al cancerului de colon. Nu este sângerarea
Acesta este semnul IGNORAT al cancerului de colon și nu este vorba de sângerare. Medicii avertizează că boala este deja în stadiu avansat.
Bolile inflamatorii intestinale, tot mai frecvente. Dr. Răzvan Iacob: Extrem de important să le putem diagnostica corespunzător
4 semne cheie că ficatul tău este în pericol
Cancerul pancreatic, semnele de avertizare care apar în ochi
Acesta este semnul banal al unui cancer devastator care apare în ochi.
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Dr. Răzvan Vintilescu: Pare neplăcut. Rușinos
De ce rămân urme pe vasul de toaletă. Ce ascunde, de fapt, textura scaunului despre starea ta de sănătate.
Vârsta la care este indicată colonoscopia. Dr. Eliza Gangone (SANADOR): Chiar dacă NU ai simptome
Povestea femeii care a fost diagnosticată cu cancer în stadiul 4. Semnele ignorate care au dus la răspândirea cancerului
7 semne subtile că ficatul tău este suprasolicitat. Ce poți face ACUM
Alimente și băuturi care pot crește riscul de cancer pancreatic și colorectal. Specialiștii, avertisment
Alimentele care cresc riscul de a face cel mai mortal tip de cancer. Le consumi aproape zilnic.