Cine plătește la prima întâlnire și cine plătește când ieșiți în oraș. Gáspár György: Subiectul banilor apare încă de când ne-am cunoscut

Foto: Freepik @gpointstudio
Foto: Freepik @gpointstudio

Cine plătește la prima întâlnire? Psihoterapeutul Gáspár György, explică de ce vor unele femei să plătească și ce înseamnă asta.

În lumea modernă a întâlnirilor romantice, întrebarea despre cine plătește la prima întâlnire poate fi un teren minat pentru unele cupluri în devenire. Deși există tradiții și așteptări sociale bine stabilite la capitolul întâlniri, realitatea este că perspectivele individuale și dinamica fiecărei relații pot determina cine ajunge să plătească nota de plată. Această chestiune poate duce la discuții aprinse chiar de la prima întâlnire.

Potrivit psihologului, aceste dispute pot să apară de la început, deoarece banii devin un subiect sensibil atunci când intervine o potențială relație romantică.

"Sunt parteneri care ar putea să aibă astfel de discuții de la prima întâlnire, pentru că atunci când ieșim la un date, ieșim la cină, la final apare întrebarea cine plătește?", explică specialistul.

Este important de subliniat că atitudinea față de această situație poate varia considerabil de la o persoană la alta. Există femei care se simt puternice și independente și doresc să își asume responsabilitatea pentru nota de plată și există bărbați care consideră că gestul de a plăti este o expresie a generozității și a grijii față de partenera lor.

"Și aici fiecare dintre cei doi participanți la cină ar putea să aibă o altă perspectivă.

Sunt femei care consideră că au suficient de multă autonomie și independență încât insistă ele să plătească, sunt bărbați care își doresc să își exprime generozitatea și vor să plătească ei.

Subiectul banilor, atunci când vine vorba de relația de cuplu sau posibila relație de cuplu e prezentă încă de când ne-am întâlnit", a explicat psihoterapeutul Gáspár György, în emisiunea Vorbește Lumea de la PRO TV.

Astfel, decizia privind cine plătește poate reflecta nu doar așteptări sociale, ci și dinamica specifică a cuplului.

Într-o societate în care egalitatea de gen este tot mai promovată, este perfect în regulă ca femeile să se ofere să plătească sau să împartă cheltuielile cu partenerul lor. Aceasta poate fi o oportunitate de a demonstra autonomia și egalitatea într-o relație.

Deci, cel mai bun lucru în cadrul unei întâlniri romantice, este ca partenerii să comunice deschis și să își exprime așteptările și perspectivele în legătură cu subiectul banilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate

Aerosol versus fum

01 mai 2024, 15:45
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel