Cine verifică dacă invitații la nuntă fac dovada vaccinării după 1 iunie. Raed Arafat: organizatorul trebuie să se asigure

DCMedical Team |
Data publicării:
Raed Arafat
Raed Arafat

Șeful DSU Raed Arafat a declarat joi, 27 mai, cine răspunde dacă la o nuntă sau la un botez este găsită, în cazul unui control, o persoană nevaccinată.

Autoritățile au anunțat joi după-amiaza, 27 mai, că din 1 iunie se pot organiza nunți cu 70 de persoane și spectacole cu 100 de participanți. Raed Arafat, șeful DSU, a explicat cine răspunde și cine trebuie să verifice dacă invitații de la un eveniment au făcut dovada că sunt vaccinați, au trecut prin infecția COVID sau dacă au prezentat un test negativ pentru COVID-19.

"Cine invită trebuie să se asigure că persoanele au, fie pe telefon, fie hârtie, care demonstrează că au fost vaccinate. În cazul unui control, dacă în interior, persoanele care se găsesc, nu au astfel de documente, atunci răspunde organizatorul. Cine face invitația și organizatorul trebuie să se asigure ca persoanele sunt vaccinate. Dacă cineva vine și nu are acest document, normal că organizatorul care răspunde de organizare acolo, este persoana care răspunde și de faptul că există o persoană care nu este vaccinată.

Creșterea capacității, atât la nunți cât și la evenimentele sportive și la orice eveniment, este o decizie a organizatorului și se poate realiza cu persoanele vaccinate. Există un plafon până la care te poți duce, iar atunci mergi pe regulile generale, dar dacă ai trecut prin faza în care vrei să aduci oameni la capacitate maximă, trebuie să te asiguri că persoanele au documentul că au fost vaccinați (...) Cu siguranță vor exista și sancțiuni, dar sperăm ca oamenii să înțeleagă că este o oportunitate de a merge pe capacitate maximă, dar să respecte regulile", a anunțat Raed Arafat, arată Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel