Ciocolată cu canabis, efecte-SURPRIZĂ. Ce se întâmplă în corp, după doar 20 de minute

Irina Radu |
Data publicării:

Un preot misionar din județul Cluj produce ciocolată cu canabis. 

Cu 100.000 de euro, preotul Dinu Criste a pus bazele atelierului „Christe Chocolatier”, în comuna Sâncraiu, din județul Cluj, în urmă cu doi ani, unde a adus doi ciocolatieri belgieni.

Ciocolata "Doamne ajută"

"În 20 de minute, toate tabletele “Doamne Ajută” au plecat de la raft. Și-am zis: “Doamne ajută”. Considerăm că o afacere înseamnă a munci, chiar avem îndemnuri în Sfânta Scriptură să ne câștigăm pâinea.

Știam că asta o să atragă atenția foarte tare. Știam, de asemenea, că va fi și contrastul puternic între părintele Dinu Criste și canabis. M-a chemat însuși Mitropolitul la un moment dat la raport să înțeleagă ce e cu povestea asta.", a explicat Dinu Criste.

Cât costă o ciocolată cu canabis

O ciocolată costă 20 de lei și o cutie de praline poate să ajungă până la 200 de lei.

"Plus edițiile speciale, unele pe care le facem doar pe comandă, respectiv praline cu foiță de aur, ouă de paște cu foiță de aur. O să fiu și părintele ciocolatei artizanale în România. De obicei, când mă întâlnesc cu frați din tagma preoțească, mă felicită, 'Bravo, părinte, excelent!'. Acum îi aștept și eu, le trimit un mesaj, îi aștept să cumpere.", a precizat preotul Dinus Criste, potrivit alephnews

Ciocolata cu canabis - beneficii

În studiul receptorilor canabinoizi, oamenii de știință au descoperit o „moleculă a fericirii”, numită și anandamidă. Receptorii prezenți în corp sunt expuși canabinoizilor. Anandamida are o mare influență asupra sănătății, apetitului, plăcerii și motivației unei persoane. Este la fel de important ca binecunoscutele dopamină și serotonină. Canabinoizii acționează asupra sistemului nervos central și asupra celulelor întregului corp, precum și asupra celulelor sanguine. Anandamida are proprietăți antiinflamatorii și analgezice.

Când se consumă ciocolată cu canabis, receptorii sunt activați și nivelurile de anandamidă cresc. Zahărul din ciocolată sporește acest efect prin hrănirea sistemului endocannabinoid. Acest lucru afectează diferite procese cognitive, cum ar fi suprimarea durerii, normalizarea somnului și îmbunătățirea dispoziției. 

Dcaă mănânci ciocolată neagră cu canabis, efectele pozitive apar de la 20 la 60 de minute. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel