Circa 41.000 de români s-au vaccinat anti-COVID în ultimele 24 de ore

Adisa Codruț |
Data publicării:
Vaccin
Vaccin

Oficialii au anunțat că, în ultimele 24 de ore, s-au imunizat împotriva infecției COVID 41.562 de români.

În ultimele 24 de ore s-au vaccinat împotriva infecției COVID circa 41.562 de români. La 9.531 dintre aceștia li s-a administrat prima doză. În România sunt circa 7,4 milioane de oamnei care s-au imunizat cu doza completă.

Noua variantă a virusului creează îngrijorare în toată lumea, mai ales după ce s-a descoperit că are atât de multe mutații care o fac mult mai contagioasă. Mai multe țări au oprit zborurile spre și dinspre Africa de Sud, acolo unde a fost identificată noua variantă, iar unele țări europene au intrat deja în lockdown. Alte state iau în calcul să instituie o săptămână de carantină după sărbători,pentru a limita răspândirea virusului. 

Întrebat dacă în România, unde valul patru este în remisie, există vreun pericol de sărbători, Cătălin Țucureanu, cercetător ştiinţific în imunologie şi vaccinologie la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, a explicat la Digi 24: „Pericolul există întotdeauna, a existat de la începutul pandemiei. România se află acum într-o situație ceva mai norocoasă, deși suntem încă la un număr destul de mare de cazuri pe zi, ele sunt în scădere. Evident că trebuie să avem grijă la ce facem în perioada următoare, cum ne întâlnim, să ne expunem cât mai puțin riscului, să continuăm să purtăm masca în spațiile interioare aglomerate, să evităm spațiile aglomerate, să evităm interacțiunea cu un număr foarte mare de persoane în condiții care ar putea duce la răspândirea virusului. Dar este dificil de prezis ce s-ar putea întâmpla pe viitor”.

Experți de la Universitatea Oxford din Marea Britanie au precizat marţi, 30 noiembrie, că nu există dovezi potrivit cărora vaccinurile nu vor proteja împotriva formelor severe provocate de infectarea cu varianta Omicron. Aceștia au mai afirmat că sunt pregătiți să dezvolte rapid o versiune actualizată a vaccinului său realizat în parteneriat cu AstraZeneca dacă va fi necesar.

Tot marţi, directorul companiei farmaceutice Moderna a spus că este puţin probabil ca vaccinurile anti-COVID-19 să fie la fel de eficiente împotriva noii variante, declaraţie care a dus la scăderi ale indicilor pieţele financiare mondiale. Universitatea Oxford a spus că până în prezent datele referitoare la Omicron sunt limitate şi că va evalua cu atenţie impactul noii variante asupra serurilor sale, în concordanţă cu un comunicat dat publicităţii de AstraZeneca săptămâna trecută.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel