Ciumă bubonică, al patrulea caz anunțat de autoritățile chineze

Adisa Codruț |
Data publicării:
Ciuma  FOTO: Pixabay
Ciuma FOTO: Pixabay

Autorităţile sanitare din China au anunţat al patrulea caz de ciumă bubonică în regiunea Mongolia Interioară din nordul ţării.

Ciumă bubonică. Autorităţile sanitare din China au anunţat joi un nou caz de ciumă bubonică în regiunea Mongolia Interioară din nordul ţării, numărul total de cazuri ajungând astfel la patru de la începutul acestei luni, relatează Reuters, citat de Agerpres. Un păstor din ţinutul Siziwang a fost diagnosticat cu ciumă bubonică la un spital local, conform unui comunicat publicat de comisia pentru sănătate din Mongolia Interioară. Anterior stabilirii diagnosticului, păstorul a fost activ într-o regiune în care au fost identificate surse de ciumă, se menţionează în document. Pacientul este în stare stabilă după administrarea tratamentului, iar alte patru persoane au fost plasate în carantină.

Ciuma bubonică este cea mai comună formă de ciumă la nivel mondial şi poate evolua în ciumă pulmonară, sau pneumonică, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Ciuma pneumonică este cea mai rară, însă cea mai virulentă formă de ciumă, cu o posibilă transmitere de la persoană la persoană printr-o simplă tuse. Rata mortalităţii sale poate fi ridicată, însă tratamentul cu antibiotice este eficient, dacă este administrat în 24 de ore, potrivit sursei citate.

La mijlocul acestei luni, Mongolia Interioară a raportat un caz de ciumă bubonică după ce un bărbat de 55 de ani a fost diagnosticat în urma consumării cărnii de la un iepure sălbatic, la data de 5 noiembrie. Boala fusese confirmată anterior la alte două persoane, la începutul lunii. Ambii pacienţi proveneau din Mongolia Interioară şi au fost plasaţi în carantină într-o instituţie din capitala Chinei după ce au fost diagnosticaţi cu ciumă pneumonică. Ciuma bubonică, boală cunoscută şi sub numele de "moarte neagră" în "Evul Mediu, este deosebit de infecţioasă şi deseori fatală şi este răspândită în special de rozătoare. Cazurile de ciumă nu sunt neobişnuite în China, însă epidemiile au devenit din ce în ce mai rare. Din 2009 până în 2018, China a raportat doar 26 de cazuri, dintre care 11 pacienţi au murit, notează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel