CMR, despre REZIDENȚIAT 2019: Tot procesul de pregătire va fi perturbat

Dana Lascu / 18 oct 2019 / 16:59
Medic
Medic

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România - CMR - a emis o poziție oficială vis-a-vis despre amânarea concursului de REZIDENȚIAT 2019 și de incertitudinea în care au fost lăsați absolvenții facultăților de medicină.

Consiliul Național al Colegiului Medicilor din România - CMR - a anunțat astăzi, în ședința lunară, că „privește cu mare îngrijorare situația creată de amânarea organizării concursului de REZIDENȚIAT 2019, având în vedere lipsa tot mai accentuată de medici specialiști, dar și perturbarea programului de pregătire, care va fi început cu întârziere și, din acest motiv, va afecta procesul de pregătire".

„În acest context, este necesară găsirea unei soluții urgente care să minimalizeze efectele negative ce decurg din amânarea concursului de rezidențiat. Totodată, situația aceasta face dovada impredictibilității vieții profesionale și este de natură a scădea încrederea medicilor în guvernare și a societății în sistem. Ne abținem de la a comenta cauzele care au dus la această situație", se arată în scurtul comunicat semnat de Alexandra Buzoianu, consilier comunicare CMR.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy