COMPLEX DE HIDROXID DE FER (111) POLIMALTOZAT - prospect

DCMedical Team |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

COMPLEX DE HIDROXID DE FER (111) POLIMALTOZAT - prospect. Acţiune: Constituent esenţial al organismului; intră în structura hemoglobinei, intervine în lanţul respirator, fiind un constituent al citocromilor, menţine integritatea ţesuturilor epiteliale.

COMPLEX DE HIDROXID DE FER (111) POLIMALTOZAT - prospect

Denumirea comercială: FER ROMPHARM, FERGLUROM, FERGLUROM FORTE, FERRUM HAUSMANN, MALTOFER,

Prezentare: picături orale, sirop, comprimate masticabile,

Indicații: Tratamentul carenţei latente de fer şi al anemiei feriprive (carenţa de fer manifestă). Profilaxia carenţei de fer în timpul sarcinii şi alăptării, precum şi la copii, adolescenţi, femei fertile, adulţi (ex. vegetarieni şi vârstnici).

Contraindicații: Hipersensibilitate. Cazuri de supraîncărcare cu fer (hemocromatoză, hemosideroză) sau tulburări în metabolismul ferului (anemia saturnină, anemia sideroacrestică, talasemia etc.) şi alte anemii care nu sunt determinate de carenţa de fer (ex. anemia hemolitică).

Atenție!: Diabetici: siropul conţine 0,04 unităţi de pâine/ml.

Reacții adverse: ocazional, pot apărea iritaţii gastrointestinale: senzaţie de plenitudine gastrică, presiune în regiunea epigastrică, greaţă, constipaţie sau diaree. Colorarea în negru a fecalelor fără semnificaţie clinică

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel