Condamnat la moarte: a ucis doi oficiali, încercând să forțeze un blocaj rutier cauzat de coronavirus

Angela Sabău |
Data publicării:
Decizia instanței       Foto: Designed by Freepik
Decizia instanței Foto: Designed by Freepik

Un chinez în vârstă de 23 de ani este condamnat la moarte pentru uciderea a doi oficiali care au încercat să-l oprească să treacă de un blocaj rutier pentru evitarea propagării epidemiei de coronavirus.

Un sătean din sudul Chinei a fost condamnat la moarte pentru uciderea a doi oficiali guvernamentali care erau în exercițiul funcțiunii la un bloc rutier constituit pentru a opri epidemia de coronavirus.

Infractorul în vârstă de 23 de ani, pe nume Ma Jianguo, i-a înjunghiat pe cei doi oficiali cu un cuțit când l-au împiedicat pe el și însoțitorul său să treacă un blocaj cu duba lor luna trecută, a declarat un tribunal. Instanța din provincia Yunnan l-a găsit pe bărbatul vinovat de omucidere intenționată și i-a dat ieri pedeapsa cu moartea la primul proces al cazului său, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit unei declarații a Curții Poporului Intermediar din Prefectura Honghe, Jianguo i-a atacat pe cei doi oficiali în seara de 6 februarie la un punct de control din orașul Shitouzhai. Autoritatea locală a pus la punct baricada pentru a controla vehiculele care trec.

Se spune că Jianguo conducea o camionetă mică când el și pasagerul său, Ma Kelong, au ajuns pe șantier.

Kelong a coborât din vehicul și a încercat să mute blocajul rutier, ignorând oficialii care l-au îndemnat să nu o facă.

I-a înjunghiat pe amândoi 

Ca oficial, Zhang Guizhou, a încercat să filmeze comportamentul ilegal al lui Kelong cu telefonul său, însă Jianguo s-a enervat. El a scoase un cuțit pliant, pe care îl adusese cu el, și i-a înjunghiat în repetate rânduri abdomenul lui Zhang. Când un alt oficial, Li Minguo, s-a grăbit să intervină, Jianguo a înjunghiat-o și pe Li în abdomen de mai multe ori.

Zhang era un oficial de atenuare a sărăciei trimis în regiune de către biroul financiar al județului Honghe, iar Li era un oficial al orașului Shitouzhai.

Instanța a spus că Jianguo ar trebui să i se acorde o pedeapsă severă, deoarece a ignorat reglementările relevante de urgență activate de guvern în urma unei crize de sănătate publică.

Acesta a adăugat că Jianguo a mai fost închis pentru că a rănit intenționat alte persoane și a fost eliberat din închisoare cu mai puțin de cinci ani înainte.

Deși Jianguo și-a recunoscut vina, subiectivitatea sa a fost „extrem de malefică”, detaliile crimei sale au fost oribile, iar consecințele cazului au fost „deosebit de grave”, a explicat instanța în hotărârea sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel