Condamnat la moarte: a ucis doi oficiali, încercând să forțeze un blocaj rutier cauzat de coronavirus

Angela Sabău / 02 Martie 2020 / 23:30
Decizia instanței       Foto: Designed by Freepik
Decizia instanței Foto: Designed by Freepik

Un chinez în vârstă de 23 de ani este condamnat la moarte pentru uciderea a doi oficiali care au încercat să-l oprească să treacă de un blocaj rutier pentru evitarea propagării epidemiei de coronavirus.

Un sătean din sudul Chinei a fost condamnat la moarte pentru uciderea a doi oficiali guvernamentali care erau în exercițiul funcțiunii la un bloc rutier constituit pentru a opri epidemia de coronavirus.

Infractorul în vârstă de 23 de ani, pe nume Ma Jianguo, i-a înjunghiat pe cei doi oficiali cu un cuțit când l-au împiedicat pe el și însoțitorul său să treacă un blocaj cu duba lor luna trecută, a declarat un tribunal. Instanța din provincia Yunnan l-a găsit pe bărbatul vinovat de omucidere intenționată și i-a dat ieri pedeapsa cu moartea la primul proces al cazului său, potrivit dailymail.co.uk.

Potrivit unei declarații a Curții Poporului Intermediar din Prefectura Honghe, Jianguo i-a atacat pe cei doi oficiali în seara de 6 februarie la un punct de control din orașul Shitouzhai. Autoritatea locală a pus la punct baricada pentru a controla vehiculele care trec.

Se spune că Jianguo conducea o camionetă mică când el și pasagerul său, Ma Kelong, au ajuns pe șantier.

Kelong a coborât din vehicul și a încercat să mute blocajul rutier, ignorând oficialii care l-au îndemnat să nu o facă.

I-a înjunghiat pe amândoi 

Ca oficial, Zhang Guizhou, a încercat să filmeze comportamentul ilegal al lui Kelong cu telefonul său, însă Jianguo s-a enervat. El a scoase un cuțit pliant, pe care îl adusese cu el, și i-a înjunghiat în repetate rânduri abdomenul lui Zhang. Când un alt oficial, Li Minguo, s-a grăbit să intervină, Jianguo a înjunghiat-o și pe Li în abdomen de mai multe ori.

Zhang era un oficial de atenuare a sărăciei trimis în regiune de către biroul financiar al județului Honghe, iar Li era un oficial al orașului Shitouzhai.

Instanța a spus că Jianguo ar trebui să i se acorde o pedeapsă severă, deoarece a ignorat reglementările relevante de urgență activate de guvern în urma unei crize de sănătate publică.

Acesta a adăugat că Jianguo a mai fost închis pentru că a rănit intenționat alte persoane și a fost eliberat din închisoare cu mai puțin de cinci ani înainte.

Deși Jianguo și-a recunoscut vina, subiectivitatea sa a fost „extrem de malefică”, detaliile crimei sale au fost oribile, iar consecințele cazului au fost „deosebit de grave”, a explicat instanța în hotărârea sa.

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy