Condimentul ANTIMICROBIAN care ține bacteriile departe de tine

Condimente  FOTO: pixabay
Condimente FOTO: pixabay

Un condiment din familia de plante a ghimbirului are proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii. E folosit de secole în Asia.

Cardamomul este un condiment cu aromă aparte care dă savoare atât mâncărurilor sărate, cât și celor dulci. Acesta conține fitochimicale care au proprietăți antiinflamatorii și antibacteriene, susțin o serie de studii promițătoare, dar de mici dimensiuni.

Specialiștii mai susțin că uleiul din semințele de cardamom poate ucide bacteriile și ciupercile, conform unei cercetări. Cercetătorii cred că abilitățile antibacteriene ale uleiului de cardamom se poate datora capacității sale de a deteriora membrana celulară a anumitor bacterii. În alte studii se arată că același ulei ar putea intra în componența unor noi medicamente antimicrobiene. Însă, avertizează medicalnewstoday, oamenii nu ar trebui să înghită ulei de cardamom și ar trebui să vorbească întotdeauna cu un medic înainte să folosească orice remediu pe bază de plante.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
Patologii

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2022 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.1.0