Sănătatea inimii: 5 condimente care NU trebuie să-ți lipsească din meniul zilnic

Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels
Condimentele nu trebuie să-ți lipsească din casă FOTO pexels

Inima este un organ puternic, care pompează peste 1 milion de tone de sânge pe an și bate de 60-100 de ori pe minut. 

Inima și sistemul circulator joacă un rol semnificativ în mai multe procese fiziologice importante ale corpului uman.

Majoritatea afecțiunilor, cum ar fi diabetul, bolile de inimă și cancerul, sunt cauzate de o dietă nesănătoasă, obiceiuri alimentare proaste, de inactivitate fizică și de alți factori de mediu. Cu toate acestea, ele pot fi tratate prin schimbările pe care le putem face.

O dietă sănătoasă, mișcarea și un stil de viață disciplinat sunt piatra de temelie pentru menținerea inimii puternice și sănătoase. Condimentele și ierburile completează acești factori, pentru a susține, proteja și întări sănătatea inimii.

1. Usturoi

Usturoiul este o plantă culinară de bază, apreciată pentru proprietățile sale uimitoare. Compusul activ alicina din usturoi funcționează bine pentru a reduce nivelul colesterolului total și LDL și pentru a regla tensiunea arterială. Iar proprietățile puternice antioxidante și antiinflamatoare ale usturoiului sunt extrem de valoroase în reducerea riscului de boli cardiovasculare.

Sfat! Pune în 2-3 linguri de lapte 2-3 căței de usturoi zdrobiți și fierbe timp de 5 minute. Bea acest amestec dimineața, pe stomacul gol, pentru a arde grăsimi și pentru a optimiza funcțiile cardiace.

2. Ardei Cayenne / Chili

Ardeiul Cayenne este un condiment-cheie pentru stimularea funcției sistemului circulator. Mai multe dovezi au arătat că ardeiul cayenne este foarte benefic pentru îmbunătățirea circulației sângelui, previne coagularea sângelui, reduce nivelul colesterolului și scade riscul bolilor de inimă. Prezența capsaicinei active în chili întărește mușchii inimii, optimizând astfel funcțiile cardiace.

Sfat! Adaugă cantități mici de chili în dietă, deoarece dozele mari pot fi iritante pentru stomac.

3. Cardamom

Cardamomul / elachi este un condiment popular în gospodăria indiană. Încărcat cu potasiu, cardamomul este un mineral esențial pentru reglarea tensiunii arteriale, care ajută la optimizarea sănătății și funcțiilor cardiace. Mai mult, cardamomul este încărcat cu vitaminele A, C, fier, zinc și calciu, despre care se știe că previn formarea cheagurilor de sânge.

Sfat! Adaugă un vârf de pulbere de cardamom în sosuri, pentru a profita de stimulentele sale uimitoare pentru sănătatea inimii.

4. Ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai sănătoase și aromate condimente de pe planetă, cunoscut pentru trăsăturile digestive puternice. Compusul-cheie gingerol din ghimbir are efecte analgezice, antioxidante, sedative, antipiretice și antibacteriene. Acest condiment poate îmbunătăți circulația sângelui și poate preveni formarea cheagurilor de sânge în artere.

Sfat! Adaugă ghimbir zdrobit într-o cană cu apă și fă-ți ceai, pe care îl bei pe stomacul gol, pentru a îmbunătăți funcționarea inimii și a reduce riscul de boli de inimă.

5. Semințe de muștar

Semințele de muștar vin cu o mulțime de substanțe nutritive precum vitaminele A, B6, potasiu și magneziu. De asemenea, sunt încărcate cu acizi grași omega 3, benefici în prevenirea bolilor de inimă.

Potrivit unui studiu publicat de American Journal of Clinical Nutrition, adăugarea de ulei de muștar în mâncare ar putea fi excelentă pentru sănătatea inimii. Bunătatea acizilor grași omega 3 din semințele de muștar ajută la scăderea nivelului de colesterol, îmbunătățirea circulației sanguine și stimularea sănătății inimii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel