Corneliu Florin Buicu despre coronavirus: ”În condițiile actuale din Italia, România nu se va putea izola”

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical
Dr Florin Buicu, președintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaților. Foto: DC Medical

Președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, Corneliu Florin Buicu, sfătuiește românii să se informeze din surse credibile.

Corneliu Florin Buicu, președintele Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, recomandă românilor să se informeze despre noul coronavirus, COVID 19, doar din surse oficiale. În acest sens enumeră site-urile Organizației Mondiale a Sănătății, ale Institutului de Sănătate Publică și ale Ministerului Sănătății.

Postarea integrală a parlamentarului:

”Mai jos sunt Informațiile de pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică legate de coronavirus! În prezentare sunt linkuri recomandate pentru informare corectăEste important să luați în calcul DOAR informațiile OFICIALE distribuite de Organizația Mondială a Sănătății, Institutul de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății legate de infecția cu coronavirus.

În condițiile actuale din Italia, România nu se va putea izola în fața coronavirusului.

Spălatul pe mâini cu apă și săpun, evitarea aglomerațiilor, izolarea voluntară la domiciliu la cel mai mic semn de infecție virală, purtarea măștilor de protecție atunci când apar semne de infecție virală, sunt gesturile responsabile pe care trebuie să le facem fiecare dintre noi.

În aceaste momente este nevoie de stabilitate politică în România, așa că fac un apel la președintele Johannis să identifice soluția prin care România să fie condusă RESPONSABIL! Voi fi mâine la Parlament dar nu voi participa la votul de învestire al unui Guvern Minciună PNL-PD-L. Într-o situație de criză în care probabil va ajunge și România, sunt curios dacă un Program de sănătate va fi derulat de vreun spital privat pentru tratarea pacienților cu coronavirus.

Spitalele PUBLICE sunt cele care trebuie să asigure, așa cum pot, toate condițiile pentru tratamentul pacienților, și sistemul PUBLIC de sănătate trebuie să asigure resursele necesare, deși, după cum am spus în momentul de față nu sunt asigurate salariile necesare spitalelor publice. Din păcate bugetul Ministerului Sănătății este mai mic decât anul 2019 cu 23%.

Trebuie să trecem TOȚI peste disputele politice și trebuie să găsim mijloacele prin care să asigurăm sistemului PUBLIC de sănătate condițiile necesare pentru a face față încercărilor viitoare!”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel