Coronavirus, China: 25 de morți și circa 600 de persoane infectate. Bolile care te fac sensibil la virus

Dana Lascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Bolnav
Bolnav

Autoritățile chineze, care ar au impus carantină în trei orașe, spun că au înregistrat 25 de decese și aproape 600 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Pacienții decedați aveau anumite boli cronice.

Noul coronavirus continuă să facă victime, numărul de decese înregistrate crescând, în doar 24 de ore, de la 9 la 25. Autoritățile chineze au băgat în cantină trei orașe din provincia Hubei: orașul Wuhan de unde se consideră că a pornit focarul și orașele vecine Ezhou și Huanggang. În toate, transportul public a fost suspendat pentru a limita transmiterea coronavirusului, conform Xinhua.

Bolile agravate de virus

Conform agenției chineze de presă, persoanele decedate avea vârste cuprinde între 48 și 89 de ani, și aveau toate afecțiuni cronice precum ciroză, diabet, hipertensiune sau boli coronariene.

Dincolo de hotarele Chinei, regiunile Hong Kong, Macao, Taiwan, precum și în Statele Unite, Japonia și Republica Coreea au confirmat fiecare câte caz, Thailanda confirmând trei.

Un total de 5.897 de contacte directe cu persoanele infectate au fost depistate, a spus Comisia națională chineză de Sănătate (NHC), adăugând că, dintre ele, 4.928 de persoane sunt puse sub observație medicală, în timp ce alte 969 au fost externate.

Pe baza informațiilor actuale, perioada de incubație a virusului, intervalul dintre infecție până la apariția simptomelor, poate fi de până la aproximativ 14 zile, conform celei de-a doua versiuni a planului de prevenire și control lansat miercuri de NHC.

Între timp, biroul general al NHC și biroul Administrației Naționale de Medicină Tradițională Chineză au emis joi, a treia versiune de studiu a planului de diagnostic și tratament.

Planul actualizat acoperă caracteristicile etiologice ale virusului, caracteristicile clinice ale focarului, definirea și diagnosticarea cazurilor aferente, precum și descoperirea și raportarea cazurilor. De asemenea, oferă planuri de tratament, inclusiv cele cu medicină tradițională chineză.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel