Coronavirus, China: Sute de cetățeni UE, evacuați din Wuhan. Mecanismul de protecție civilă UE, activat

Adisa Codruț |
Data publicării:
Avion
Avion

Cel puțin 250 de francezi şi peste 100 de cetățeni ai altor state membre ale UE vor fi repatriați cu două avioane care vor decola din Wuhan, oraşul chinez aflat în carantină din cauza epidemiei cu noul coronavirus, a anunțat marți Comisia Europeană, care a activat, la cererea Franței, mecanismul de protecție civilă al UE.

„În timp ce epidemia cu noul coronavirus se intensifică, mecanismul de protecție civilă al UE a fost activat în urma unei cereri de asistență din partea Franței, pentru a oferi asistență consulară cetățenilor UE în Wuhan", arată un comunicat al Comisiei Europene.

În baza acestui mecanism au fost trimise la Wuhan două avioane pentru operațiunea de evacuare, dar numai persoanele „sănătoase ori asimptomatice vor fi autorizate să călătorească", mai precizează executivul UE, conform AFP și EFE.

Cu primul avion vor fi evacuați cei circa 250 de cetățeni francezi, grupul celor din alte state membre ale UE urmând să fie preluat de al doilea avion. Prin activarea mecanismului de protecție civilă al UE, Comisia Europeană cofinanțează această operațiune. Prima aeronavă urmează să decoleze din Franța miercuri dimineață, iar a doua în altă zi din cursul acestei săptămâni.

Orice cetățean european din regiunea respectivă din China, indiferent de naționalitate, poate solicita repatrierea, arată comunicatul Comisiei Europene. În zilele următoare ar putea fi depuse și alte cereri de asistență.

Purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene, Dana Spinanț, a anunțat că Centrul UE de coordonare a reacției la situații de urgență dialoghează cu statele membre.

Conform cifrelor OMS, citate de EFE, au fost înregistrate 4.428 de cazuri de coronavirus în China, cu 106 decese, în timp ce alți 45 de pacienți din 13 țări au avut rezultate pozitive la testele pentru acest coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel