Coronavirus, Directorul institutului german de boli infecţioase: Va veni un al doilea val epidemic

Adisa Codruț / 05 mai 2020 / 15:10
Medic, pandemie
Medic, pandemie


Directorul Institutului Robert Koch (RKI), centrul german specializat în boli infecţioase, a dat marţi drept sigur un al doilea val de infecţii cu noul coronavirus şi probabil apoi chiar şi un al treilea val.

''Este o pandemie. Şi într-o pandemie virusul va îmbolnăvi până când 60% până la 70% din populaţie este infectată'', a spus în faţa presei, la Berlin, Lothar Wieler, directorul RKI, transmite agenţia DPA.

Un al doilea val va veni ''cu mare certitudine'', a adăugat el, argumentând că majoritatea experţilor împărtăşesc această opinie şi că mulţi se aşteaptă de asemenea la un al treilea val epidemic.

Potrivit Agerpres, Lothar Wieler a declarat săptămâna trecută că ''imunitatea de turmă'' pentru COVID-19 nu poate fi un obiectiv şi nu poate funcţiona, avertizând că pentru o imunitate colective ar fi nevoie ca un procent cuprins între 60% şi 70% din populaţie să fie infectată, ceea ce numai în cazul Germaniei ar însemna sute de mii de morţi.

Mai mult, el a atenţionat că noul coronavirus poate avea manifestări clinice grave şi probabil mulţi pacienţi care se vindecă rămân cu sechele

Articole Recomandate

Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy