Coronavirus: În teatrele de pe Broadway, vaccinarea anti-COVID-19 și măștile devin obligatorii pentru spectatori și angajați

Dana Lascu |
Data publicării:
Măști.     Foto: Pixabay
Măști. Foto: Pixabay

Teatrele de pe Broadway, închise din martie 2020 din cauza pandemiei de coronavirus, vor cere spectatorilor și tuturor angajaților lor să fie vaccinați împotriva maladiei COVID-19 la deschiderea viitoarei stagiunii, care va avea loc în luna septembrie, au anunțat vineri aceste companii newyorkeze.

„Cele 41 de teatre de pe Broadway, New York, vor cere vaccinarea publicului, precum și a artiștilor, echipelor din culise și a angajaților din teatre, pentru toate reprezentațiile”, a anunțat Broadway League într-un comunicat, precizând că această politică va fi implementată până în data de 31 octombrie.

 

În plus, spectatorii vor trebui să poarte măști sanitare, cu excepția pauzelor dedicate meselor rapide, care vor avea loc „în spații speciale”, a adăugat aceeași asociație a producătorilor de teatru din New York.

Excepțiile de la obligația de vaccinare îi vizează pe copiii mai mici de 12 ani, persoanele care invocă anumite motive medicale sau „o credință religioasă intimă care împiedică vaccinarea”, dar, în aceste cazuri, accesul în sălile de spectacole se va face în baza obligativității de a prezenta un rezultat negativ la testele COVID-19.

Producții precum „Moulin Rouge”, „Tina”, „Hamilton”, majoritatea musicalurilor de pe Broadway, considerat „plămânul cultural” al orașului New York, vor fi reluate începând din lunile septembrie și octombrie, însă redeschiderea teatrelor newyorkeze se va produce treptat, pe parcursul acestei toamne. Spectacolul „Springsteen on Broadway”, care a fost deja reluat, este rezervat la rândul său doar publicului vaccinat anti-COVID-19.

Broadway League are în vedere o reevaluare a regulamentelor sale în septembrie, cu posibilitatea de a relaxa unele dintre măsurile antiepidemice începând din noiembrie.

În această săptămână, Metropolitan Opera din New York a făcut un anunț similar, care se aplică publicului și tuturor angajaților săi, în contextul unei recrudescențe a numărului de cazuri de COVID-19 cauzate de varianta Delta, care a relansat totodată dezbaterile despre vaccinarea obligatorie.

Președintele Joe Biden a anunțat joi că toți angajații federali americani, care totalizează câteva milioane de persoane, vor trebui să se vaccineze sau să respecte o serie de constrângeri. Statele federale New York și California au adoptat, de asemenea, măsuri de același tip pentru funcționarii lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel