Coronavirus: INSP cere SUUB informații despre o pacientă decedată. De ce nu a fost raportat cazul

Adisa Codruț / 31 Martie 2020 / 19:49
Salon de spital    FOTO: pexels.com
Salon de spital FOTO: pexels.com

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică au solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Reprezentanții Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) au cerut Spitalului Universitar București și DSP București informații despre existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Informarea dată de autorități:

”Institutul National de Sănătate Publică s-a autosesizat în urma articolelor apărute în masă media și a solicitat Spitalului Universitar de Urgență București și DSP București informații privind existența unui deces în cadrul unității sanitare.

Urmare a răspunsului SUUB, în data de 27 martie 2020 a fost înregistrat un deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus. Deces 79 Femeie, 84 ani, mun. București, prezentat în data de 26.03.2020 la camera de gardă UPU a SUUB cu simptomatologie ce a încadrat această pacientă în categoria suspect de infecție cu COVID-19. Pacienta a fost izolată și i s-au recoltat probe pentru COVID 19 în aceiași dată cu rezultat pozitiv în data de 27.03.2020. Decedată in 27.03.2020.

Patologie asociată: fibrilație atrială, pacemaker permanent, insuficiență cardiacă cronică. Cazul a fost raportat la DSPMB de către unitatea sanitară, care nu a raportat mai departe la INSP, conform metodologiei, din cauza unor deficiențe tehnice generate de procesul de mutare a sediului DSPMB”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy