Coronavirus, medicul Tudor Ciuhodaru: e nevoie de planul B

Adisa Codruț |
Data publicării:
Dr Tudor Ciuhodaru
Dr Tudor Ciuhodaru

Medicul Tudor Ciuhodaru cere, din nou, aplicarea planului B, adică protecția personalului medical și testare extinsă.

În cea mai recentă postare pe Facbeook, medicul Tudor Ciuhodaru reia o idee mai vechie: nevoia planului B în ceea ce privește infceția cu COVID-19. Mai precis, acesta cere protecția persoanlului medical și testarea extinsă a celor suspecți sau expuși începând cu cadrele medicale.

Postarea integrală a acestuia: 

 ”E nevoie urgent de un plan B ( o tot spun de aproape 2 luni)–protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși începând cu personalul medical) e noua strategie pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu)

Suceava:164.000 de persoane sunt în carantină. Toate pot fi testate într-o singură zi. E simplu și am avea o imagine a extensiei infecției cu coronavirus (chiar și cei asimptomatici) și să-i izolăm/tratăm rapid pe cei cu coronavirus.

1 persoană (fără pregătire specială) – poate lucra 100 de teste rapide din sânge în 8 ore (înțepat în deget și pus picatură de sânge pe o lamă. Rezultatele se văd ca la test de sarcină în 15 minute. Un test de acest gen este ieftin-30-40 de lei. PCR 70 euro un test, personal și aparatură specială, rezultatele vin și după 24-48 și trebuie efectutate minim 4).
100 de persoane pot face 10.000 de teste în 8 ore
100 de persoane pot face 30 000 de teste în 24 de ore
500 de persoane...................................pot face 500000 de teste în 8 ore
500 de persoane...................................pot lucra !!! 150.000 de teste în 24 de ore

Se poate începe cu cei din prima linie (personal medical în primul rând, polițiști, jamdarmi, cei din hipermarlet, vamă, aeroport, gară) și pe măsură ce-i testăm putem să-i și instruim pe cei care se vor oferi voluntari spre a ne susține în acest demers.

Solicit să ne trimită rapid (avioane/camioane militare) 200.000 de teste rapide (din 1.000.000 de teste rapide achiziționate din Coreea de Unifarm) și toate cele 50.000 de mii de teste pe care a declarat că le are stoc Ministerul Sănătății pe 14 martie la audierile din parlament.

Solicit (! din nou) lansarea urgentă a programului național de testare rapidă a celor din prima linie (începând cu personalul medical). E nevoie urgentă de acest plan B (o tot spun de 2 luni!!!)

Planul B –protecția personalului medical + testare extinsă (suspecți/expuși)- e noua strategie pentru a împiedica răspândirea virusului de către persoanele infectate (simptomatice sau nu).

Nu e suficient să le ceri oamenilor să rămână în case şi să opreşti mişcarea oamenilor. O spune chiar OMS ce solicită explicit ca autoritățile să atace acum (până nu e prea târziu) virusul.

Concret sunt 2 măsuri clare și urgente: identificarea fiecărui caz suspect și să crească numărul de teste!”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel