Coronavirus, motivul pentru care Parlamentul chinez își amână sesiunea plenară

Adisa Codruț |
Data actualizării: | Data publicării:
Pacient bolnav de coronavirus în spital  FOTO: Agenția Xinhua
Pacient bolnav de coronavirus în spital FOTO: Agenția Xinhua

Parlamentul din China se gândește să amâne sesiunea plenară din cauza coronavirusului.

Coronavirus, China. Parlamentul din China ia în considerare să amâne sesiunea sa plenară, mare adunare anuală a regimului comunist, a anunţat luni agenţia de presă oficială Xinhua, în contextul epidemiei de pneumonie virală. Această sesiune legislativă plenară de zece zile, în timpul căreia parlamentul ratifică, prin majoritate covârşitoare, deciziile Partidului Comunist Chinez (PCC), ar fi urmat să aibă loc în martie, aşa cum se întâmplă de 35 de ani.

Însă Comitetul Permanent al Adunării Naţionale Populare (ANP, parlamentul chinez) va primi o propunere de amânare a sesiunii ce urma să se deschidă la 5 martie, a anunţat agenţia de presă oficială. Xinhua nu a precizat motivul acestei amânări, dar o decizie în acest sens era în mare măsură aşteptată din cauza epidemiei de coronavirus care a contaminat în China, începând din decembrie, 70.500 de persoane, dintre care 1.770 au murit, potrivit Agerpres.

Provincia Hubei din centrul ţării, de unde a pornit epidemia, este aproape în totalitate izolată de lume de la 23 ianuarie, un număr de 56 de milioane de locuitori fiind plasaţi de facto în carantină. În cadrul unei reuniuni care se va deschide la 24 februarie, Comitetul Permanent al ANP va discuta de asemenea un proiect de lege pentru interzicerea comerţului cu animale sălbatice, precum şi consumul lor, "pentru a proteja viaţa, sănătate şi securitatea oamenilor". Epidemia pare să fi apărut într-o piaţă din Wuhan, capitala provinciei Hubei, unde erau vândute animale sălbatice vii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel