Coronavirus: o proteină din COVID-19, posibila sursă a unui medicament

Adisa Codruț |
Data publicării:
Substanțe
Substanțe

O proteină, recent mapată, din COVID-19 ar oferi baza creării unui medicament pentru noul coronavirus.

Coronavirus, medicament. O proteină din COVID-19, recent descoperită, ar oferi un suport pentru crearea unui medicament. Anunțul a fost făcut luni, 2 martie, de o universitate din Statele Unite. Proteina recent mapată se numeşte Nsp15, este o componentă a coronavirusurilor şi este esenţială pentru ciclul de viaţă şi virulenţa acestora. Oamenii de știință de la mai multe universităţi din State au descoperit că medicamentele care au fost concepute anterior pentru epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) ar putea fi dezvoltate pentru a deveni medicamente eficiente împotriva COVID-19, potrivit Agerpres: 

”Proteina Nsp15 a fost studiată în cazul SARS drept ţintă pentru dezvoltarea de noi medicamente, însă nu s-a ajuns niciodată foarte departe deoarece epidemia SARS a dispărut, iar dezvoltarea noilor medicamente s-a încheiat. Au fost identificaţi unii inhibitori, dar nu s-a ajuns niciodată la dezvoltarea unor medicamente. Inhibitorii care au fost dezvoltaţi pentru SARS ar putea fi acum testaţi împotriva acestei proteine”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCMedical și pe Google News

Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCMedical și pagina de Instagram DCMedical Doza de Sănătate și accesează mai mult conținut util pentru sănătatea ta, prevenția și tratarea bolilor, măsuri de prim ajutor și sfaturi utile de la medici și pacienți.


Articole Recomandate
Crossuri externe
Descarcă aplicația DCMedical
Get it on App Store Get it on Google Play
Ultimele știri publicate
Cele mai citite știri
DC Media Group Audience
Patologii

Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2024 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel