Coronavirus: o proteină din COVID-19, posibila sursă a unui medicament

Adisa Codruț / 03 Martie 2020 / 11:29
Substanțe
Substanțe

O proteină, recent mapată, din COVID-19 ar oferi baza creării unui medicament pentru noul coronavirus.

Coronavirus, medicament. O proteină din COVID-19, recent descoperită, ar oferi un suport pentru crearea unui medicament. Anunțul a fost făcut luni, 2 martie, de o universitate din Statele Unite. Proteina recent mapată se numeşte Nsp15, este o componentă a coronavirusurilor şi este esenţială pentru ciclul de viaţă şi virulenţa acestora. Oamenii de știință de la mai multe universităţi din State au descoperit că medicamentele care au fost concepute anterior pentru epidemia de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) ar putea fi dezvoltate pentru a deveni medicamente eficiente împotriva COVID-19, potrivit Agerpres: 

”Proteina Nsp15 a fost studiată în cazul SARS drept ţintă pentru dezvoltarea de noi medicamente, însă nu s-a ajuns niciodată foarte departe deoarece epidemia SARS a dispărut, iar dezvoltarea noilor medicamente s-a încheiat. Au fost identificaţi unii inhibitori, dar nu s-a ajuns niciodată la dezvoltarea unor medicamente. Inhibitorii care au fost dezvoltaţi pentru SARS ar putea fi acum testaţi împotriva acestei proteine”.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy