Coronavirus: pacienți tratați cu plasmă, într-un spital din Germania

Adisa Codruț / 05 apr 2020 / 18:49
Sânge, donate
Sânge, donate

Un spital din Germania este primul în care pacienții cu Covid-19 vor fi tratați cu plasmă. 200 de donatori care s-au vindecat de coronavirus au donat deja palsmă.

Spitalul Universitar din Erlangen, sudul Germaniei, a primit în acest sfârşit de săptămână autorizaţia sanitară de a elabora plasmă terapeutică pentru a trata bolnavii de COVID-19, notează agerpres.ro. Primul pas va fi elaborarea de plasmă terapeutică, motiv pentru care spitalul a lansat un apel pacienţilor deja vindecaţi de coronavirus să doneze plasmă sanguină cu ajutorul căreia va fi obţinută cea terapeutică.

Marţea trecută a fost lansat acest apel, iar ulterior s-au prezentat la centru peste 200 de donatori.
Profesorul Holger Hackstein a explicat că un pacient care a depăşit boala poate dezvolta anticorpi care să-i ajute pe alţi pacienţi.
„Donarea de plasmă durează 45 de minute şi nu implică o neplăcere mai mare decât cea a unei simple donaţii de sânge”, a asigurat el. Potrivit lui, elaborarea plasmei va putea începe imediat, datorită răspunsului amplu la acest apel.

Spitalul din Erlangen este primul din Germania care primeşte autorizaţia de a elabora plasmă terapeutică.

Germania, cu 96.108 de cazuri confirmate, se află pe locul patru în lume în ce priveşte îmbolnăvirile de COVID-19, după SUA, Italia şi Spania.

Articole Recomandate
Get it on App Store Get it on Google Play


Citite săptămâna aceasta


Iti place noua modalitate de votare pe dcmedical.ro?
Politica de confidențialitate | Politica Cookies | Copyright 2021 S.C. PRESS MEDIA ELECTRONIC S.R.L. - Toate drepturile rezervate.
nxt.201
YesMy